Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la Parlament, că PSD nu intenționează să depună o moțiune de cenzură în perioada următoare. Conform Constituție, poate fi depusă o singură moțiune de cenzură pe sesiune, însă dacă Guvernul își asumă răspunderea, Opoziția poate depune o moțiune. Ciolacu a vorbit și despre întoarcerea lui Mihai Tudose în partid, dar și despre o eventuală alianță cu Pro România.

„PSD-ul a recunoscut seria de multiple greșeli pe care le-a făcut și nu a mai luat o decizie de ochii lumii, să luăm o decizie ca să rămânem tot noi. De această dată se vede clar că nu a fost o împărțire de funcții. Este pentru prima oară când s-a pus pe primul loc meritocrația. Cei care au obținut rezultate bune au fost incluși în acest comitet”, a declarat Ciolacu în legătură cu ședința în care Viorica Dăncilă și-a dat demisia, forțată de baronii partidului.

Noul președinte interimar al partidului susține că a vorbit deja cu Victor Ponta și că există posibilitatea unei alianțe pentru alegerile locale cu Pro România.

„Astăzi am vorbit și cu Victor Ponta, în Parlament. La Comitetul Executiv nu s-a nominalizat o alianță cu Pro România, în schimb a fost o solicitare ca organizațiile să aibă larghețea să fie discuții pentru o alianță la alegerile locale. Partidul Social Democrat nu trebuie să rămână izolat. Este o alternativă de comunicare cu Pro România”, a spus Ciolacu.

Acesta susține că încă nu a discutat cu Mihai Tudose, însă dacă acesta vrea să revină în PSD vor discuta.

„Nu am avut o discuție cu Tudose pentru întoarcerea în PSD. Nu m-a sunat să îmi spună că vrea să revină în PSD. Dacă va exista această intenție o să discutăm și cu liderul de la Brăila.”

În legătură cu o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, Ciolacu susține că PSD nu are acum această intenție.

„Categoric că vom depune o moțiune, dar acum nu vrem să cădem în patima celor de la PNL și să depunem moțiuni de cenzură de dragul de a depune o moțiune. Domunul Orban să stea liniștit, încă nu sunt probleme ca dânsul să fie demis printr-o moțiune de cenzură, până de sărbători”, a mai spus președintele interimar al PSD.