Economic, Featured

Iată ce măsuri iau patronii restaurantelor, în contextul crizei generate de coronavirus

Patronii de restaurante au luat măsura de micșorare a prețurilor în privința produselor și serviciilor oferite de restaurante vine în contextul în care, după criza rovocată de coronavirus, puterea de cumpărare a clienților a scăzut. Atfel, pentru a nu rămâne cu mesele goale, patronii de restaurante încearcă dacă Guvernul va decide redeschiderea acestora la 1 iunie, însă, dacă vor rămâne închise, aceștia amenință cu proteste în stradă.

Patronii de restaurante au luat măsura de micșorare a prețurilor

Patronii de restaurante au luat măsura de micșorare a prețurilor în privința produselor și serviciilor oferite de restaurante vine în contextul în care, după criza rovocată de coronavirus, puterea de cumpărare a clienților a scăzut. Atfel, pentru a nu rămâne cu mesele goale, patronii de restaurante încearcă să găsească metode prin care să îi atragă, relatează Mediafax.

O să trebuiască să avem niște preșuri ma mici pentru că oamenii suferă din punct de vede al bugetelor alocate pentru industria HoReCa. Pe de altă parte, orice măsură iei va costa foarte mult. Antreprenorul trebuie să cumpere termometru, care e 100 de euro cel mai ieftin, mănuși, măști, sanitarizant, deci va avea niște cheltuieli suplimentare”, a precizat Dragoș Petrescu, președintele patronatului HORA.

Și atmosfera din restaurante va fi una diferită întrucât acestea nu vor mai putea funcționa la capacitatea maximă din punct de vedere al numărului de clienți, fiind impuse măsuri de distanțare.

„Or să fie 2 metri între mese. O să llimităm, să spun, aglomerarea”, a mai precizat acesta.

Chiar dacă vor crește cheltuilile, patronii vor să își redeschidă afacerilor, însă, dacă guvernul nu va dispune redeschiderea restaurantelor, barurilor și a cafenelelor până la 1 iunie, aceștia amenință cu proteste de stradă.