Un fost medic de la Casa Albă, care s-a ocupat de sănătatea Donald Trump, a dezvăluit că obșinuia să îi pună pe ascuns conopidă în piureul de cartofi, ca președintele american să mănânce mai sănătos.

Doctorul Ronny Jackson a vorbit și în trecut despre obiceiurile alimentare nesănătoase ale lui Donald Trump, despre care spunea că ar fi putut să trăiască până la 200 de ani dacă ar renunța să mai mănânce în fiecare zil de la fast food.

„Nu am reușit să îl fac să se țină de exerciții, așa cum mi-aș fi dorit. Dar lucram la dieta sa”, a spus el într-un interviu pentru New York Times.

Acesta a povestit că munca sa la Casa Albă era mai mult ca cea a unui părinte al unui copil neascultător, care trebuie „să ascundă înghețata” și să îi pună „conopidă în piureul de cartofi”.

Jackson, acum în vârstă de 52 de ani, a părăsit Casa Albă în luna decembrie, iar acum candidează pentru Congresul SUA. Acesta s-a ocupat de sănătatea ultimilor trei președinți americani, însă a devenit cunoscut la începutul anului 2018, atunci când a declarat că Trump, 71 de ani la acea vreme, are „gene incredibil de bune” și că „ar fi putut să trăiască până la 200 de ani dacă ar fi avut o dietă mai sănătoasă în ultimii 20 de ani”.

Potrivit presei internaționale, Trump a ignorat complet acest mesaj, iar până la următorul control medical președintele SUA s-a îngrășat aproape 2 kg.

Sursa: New York Times
trump, sanatate, medic,