Actualitate, Featured

Iată ce mai caută românii pe internet, când stau la izolare

Ce mai caută românii pe internet: Distanțarea socială,în izolare și statul în casă au trezit preocupări nebănuite internauților. Topul căutărilor pe internet cuprinde dileme legate de lipsa drojdiei din magazine și căutarea de soluții alternative. Alții au vrut să știe cum să se tundă singuri sau cum să își amenajeze un birou acasă.

O agenție de marketing digital a contorizat curiozitățile românilor în timp de pandemie și izolare. S-au uitat la căutările făcute pe Google și au remarcat că cea mai mare dilemă din această perioadă a fost, de ce nu se găsește drojdie. Căutarea a crescut de 1.000 de ori.

Drojdia fiind de negăsit, s-au căutat rețete pentru pâine fără acest ingredient. Dar a apărut întrebarea – ce este maiaua și cum poate ea fi obținută acasă.

Trecem la preocupările legate de produse sanitare.

Dezinfectantul de mâini a fost de peste 400 de ori mai căutat, iar alcoolul sanitar de aproape 200 de ori.

Alte căutări au fost legate de religie. Bisericile fiind închise, românii au vrut să găsească slujbe online, dar și profeții ale lui Arsenie Boca, în contextul pandemiei.

O altă întrebare care i-a frământat pe oameni a fost – de ce bat clopotele la ora 12:00. Răspunsul era simplu – bisericile aminteau oamenilor să înalțe rugăciuni pentru bolnavi.

Trecem de la spiritualitate, la căutări neașteptate. Chiar și în izolare, mulți au vrut să găsească femei singure care caută bărbați.

Alții au căutat idei pentru poze care pot fi făcute în casă, iar cei cu spirit artistic au căutat trandafiri din săpun sau poze curcubeu.

Nu în ultimul rând au fost căutate soluții la problemele generate de statul în izolare – cum să ne tundem singuri, sau ce exerciții fizice putem face în casă, sau cum să ne amenajăm biroul în propria locuință.

Toate aceste căutări pot fi utile pentru antreprenorii care încearcă să descifreze acum comportamentul consumatorilor în timp de pandemie.