Actualitate, Featured

Iată ce greşeli au făcut cei mai cunoscuţi criminali români, de au fost prinşi

Ce greşeli au făcut cei mai cunoscuţi criminali români, de au fost prinşi: Gheorghe Dincă a încercat să fie autorul crimelor perfecte, a fost însă prins după ce ultima victimă a fost lăsată singură și a sunat la 112. Așa au descoperit anchetatorii și că Dincă ar fi și în spatele dispariției Luizei Melencu, pe care nimeni nu a mai văzut-o de patru luni. Și alți criminali au făcut greșeli care i-au condus pe anchetatori la ei sau nu au reușit să ascundă suficient de bine probe care au dus, până la urmă, la condamnarea lor.

Ce greşeli au făcut cei mai cunoscuţi criminali români, de au fost prinşi: Elodia. Cioacă a încercat crima perfectă. Cazul Elodiei Ghinescu a fost urmărit cu sufletul la gură de o țară întreagă aproape șapte ani, de la dispariția avocatei din Brașov și până la căutările din munți și condamnarea definitivă a soțului său pentru omor, deși cadavrul femeii nu a fost niciodată găsit.

Ce greşeli au făcut cei mai cunoscuţi criminali români

Marius Iacob – fost procuror de caz: „Este un dosar de suflet, ca să spun așa. Noi, prin trimiterea lui în judecată în stare de arest, am spus tot ce aveam de spus”.

La cinci ani de la primele percheziții și căutări, după ce Poliția a cumpărat aparatură de ultimă generație pentru detectarea petelor vechi de sânge, anchetatorii au reușit să obțină probe care i-au convins pe judecători că fostul polițist Cristian Cioacă și-a ucis soția în locuința lor.

– Vă temeţi de ceva?

– De Dumnezeu, spunea zâmbind și arătând spre cer Cristian Cioacă, în 2013.

Și-au ars fiica în sobă
În 2006, la Harghita, un bărbat și-a lovit mortal fiica vitregă de trei ani, supărat că cea mică nu îl asculta. Mama micuței nu și-a dat seama de gravitatea loviturii și a crezut că fata doarme.

Abia a doua zi, cei doi au realizat că minora murise, așa că timp de cinci zile, i-au ascuns cadavrul în casă și au gândit un plan de a scăpa nepedepsiți. Ancheta a stabilit că trupul fetiței a fost ars într-o sobă până s-a transformat complet în cenușă.

Abia peste doi ani, în 2008, remușcările au determinat-o pe mamă să recunoască totul în fața unor rude.

Deși au încercat să fugă, cei doi sunt prinși și, până la urmă își recunosc fapta. Zsolt Buksai și Tunde Maria au fost condamnați la câte 23 de ani de închisoare, deși polițiștii și procurorii nu au reușit să mai găsească nicio urmă din rămășițele fiicei lor.

Și-a ucis fiica și concubina. Cadavrele n-au fost niciodată găsite
Gheorghe Toma și-a petrecut cea mai mare parte a vieții după gratii, condamnat pentru cinci crime, mai multe furturi și proxenetism.

În 2012, în timp ce își executa pedeapsa pentru a treia crimă, comisă în Italia, bărbatul a recunoscut în fața unui coleg de celulă că în 1997 și 1998 și-a ucis fiica și o concubină.

Deși cadavrele celor două nu au fost niciodată găsite, în ciuda căutărilor, Toma și-a menținut declarațiile în fața instanței, ba chiar a cerut să fie condamnat rapid.

A primit în final o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, pe baza urmelor de sânge găsite în casa unde cele două ar fi fost ucise.