Actualitate, Featured

Iată ce donație a făcut China salvatorilor români

Ambasadorul Chinei în România, Jiang Yu, a vizitat sâmbătă Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției si a facut o donație din partea Chinei salvatorilor români

Activitatea, desfășurată în prezența secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. RAED ARAFAT, a inspectorului general al IGSU, general de brigadă DAN-PAUL IAMANDI a fost prilejuită de o donație unor echipamente de protecție necesare echipajelor medicale și a celor operative angrenate în lupta pentru combaterea infecției cu COVID-19, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Astfel, cele 90.000 măști de protecție, 500 de combinezoane de protecție și substanțe de dezinfectare achiziționate de compania chineză, prin grija reprezentantului diplomatic la București, vor fi distribuite pompierilor salvatori și personalului medical din țară, în perioada următoare.

Adresăm muțumirile și apreciarea noastră pentru acest demers care completează seria inițiativelor umanitare din această perioadă menită să asigure necesarul de echipamente celor aflați mereu în linia întâi, în misiunile de sprijin pentru cetățean”, se mai arată într-un comunicat DSU.