Featured, Social

Iată ce declarație uimitoare a făcut antrenorul Serenei Williams despre jucătorul Nick Kyrgios

Patrick Mouratoglou (49 de ani), antrenorul Serenei Williams, i-a luat apărarea unuia dintre cele mai controversate personaje din lumea sportului, Nick Kyrgios (24 de ani).

Tehnicianul a avut doar cuvinte de laudă la adresa australianului, chiar dacă jucătorul a avut extrem de multe reacții nervoase și a fost sancționat de nenumărate ori. “Nu cred că Nick Kyrgios este bun pentru tenis… Este incredibil de bun pentru tenis. Este tot ce trebuie în acest sport”, a spus Mouratoglou pentru Sportsmail.

“Tenisul este, din păcate, foarte plictisitor. Nu sportul în sine, ci sportivii cărora le este interzis să arate cât sunt de pasionați. Dacă s-ar comporta cum simt să o facă, ar fi sancționați și amendați, e un spectacol plictisitor. Vorbesc foarte serios. Sunt foarte îngrijorat și sper ca lucrurile să se schimbe în următorii ani, pentru că acest sport era mult mai bun în anii ’80, atunci când jucătorii se puteau exprima liber”, a mai zis antrenorul Serenei Williams.

Nick Kyrgios, trimis la psiholog de ATP şi scos din circuit pentru 16 săptămâni
Nick Kyrgios şi-a aflat pedeapsa pentru incidentele recente. ATP a decis sancţiunile pentru remarcile jignitoare la adresa arbitrului, dar şi pentru ieşirile necontrolate din meciul cu Khachanov, de la Cincinatti.

Australianul a fost exclus timp de 16 săptămâni din circuitul ATP şi amendat cu 25.000 dolari, dar ambele sancţiuni sunt cu suspendare. Acestea se pot activa oricând, odată cu următoarea abatere a acestuia în următoarea perioadă de supraveghere, stabilită la şase luni.

“În urma investigaţiei noastre, am găsit un anumit model de comportament în ceea ce priveşte abuzurile verbale împotriva oficialilor sau spectatorilor în ultimele 12 luni”, a precizat ATP.

Federaţia i-a impus lui Kyrgios, de asemenea, să aibă alături un psiholog la fiecare turneu unde va juca şi să consulte obligatoriu un expert în managementul comportamental. Pentru incidentul de la Cincinatti, sportivul de 24 de ani a fost deja amendat cu 113.000 de dolari.

Mai mult decât atât, ATP a anunţat că a investigat şi comentariile făcute de Kyrgios la US Open, când a declarat că federaţia este coruptă.

“În urma unei clarificări făcute de jucător, am decis că incidentul nu constituie o ofensă majoră la adresa ATP şi nu a decis sancţiuni adiţionale”, a mai precizat federaţia.