UEFA
Featured, Sport

Iată ce decizie a luat UEFA după ce fanii maghiari l-au jignit pe Ronaldo imitând sunetele scoase de maimuțe

UEFA a decis să deschidă o procedură disciplinară împotriva Ungariei, după incidentele de la primele două partide ale maghiarilor de la EURO 2020.

Forul european a anunțat că a demarat o investigație, după ce fanii unguri au afișat un banner homofob și l-au jignit pe Cristiano Ronaldo în meciul Ungaria – Portugalia 0-3. În timpul partidei cu Franța, suporterii maghiari au imitat strigăte de maimuță, principala țintă fiind Kyilian Mbappe.

UEFA a desemnat un inspector de etică și disciplină pentru a investiga „potenţiale incidente discriminatorii pe Puskas Arena din Budapesta”.

EURO 2020 | Cum a fost jignit Cristiano Ronaldo de fanii maghiari

În timpul partidei Ungaria – Portugalia 0-3, fanii maghiari prezenți în tribune i-au adresat lui Cristiano Ronaldo insulte homofobe, informează AS. „Cristiano, homosexualule!”, i-au strigat suporterii unguri fotbalistului lui Juventus, susțin jurnaliștii spanioli.

AS mai scrie că starul portughez a fost fluierat constant pe durata confruntării de suporterii Ungariei, care i-au arătat și gesturi obscene, după cele două goluri. Răspunsul celui mai bun marcator din istoria EURO a venit imediat: s-a dus să se bucure în fața maghiarilor și a avut o mimică sugestivă (FOTO, în galeria de mai sus).

EURO 2020 | UEFA se gândește să mute finala la Budapesta
Ancheta demarată de forul european vine în momentul în care se discută mutarea semifinalelor și finalei EURO 2020 la Budapesta, în contextul în care guvernul britanic nu acordă scutiri de carantină pentru suporteri. Astfel, meciurile din fazele finale, programate inițial la Londra, s-ar putea disputa pe Puskas Arena.

Ungaria a adoptat un text care interzice „promovarea homosexualităţii în rândul minorilor” și a stârnit îngrijorarea apărătorilor drepturilor LGBT, în timp ce guvernul lui Viktor Orban creşte restricţiile cu privire la aceste comunităţi. Oraşul Munchen vrea să ceară UEFA permisiunea de a ilumina stadionul în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, pentru a protesta împotriva acestei legi, la meciul Germania-Ungaria, care va avea loc miercuri

blank