Actualitate, Featured

Iată ce au decis procurorii în cazul impărtășaniei cu aceeași linguriţă

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a clasat o plângere depusă în martie împotriva IPS Teodosie, acuzat că a împărtăşit mai multe persoane cu aceeaşi linguriţă.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, marţi, că procurorii constănţeni au decis clasarea unei plângeri penale, formulate în luna martie împotriva Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, acuzat că a împărtăşit mai multe persoane cu aceeaşi linguriţă.

PLÂNGERE. Nu s-au constatat cazuri de coronavirus
Potrivit sursei citate, anchetatorii au constatat că nu au fost identificate cazuri de coronavirus legate de oficierea slujbelor religioase şi nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 14 mai, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dispus clasarea cauzei plângerii penale formulate de către „Asociaţia pentru Libertatea de Conştiinţă”, prin reprezentant legal Emil Moise, care îi acuza pe ÎPS Teodosie şi pe alţi doi preoţi de infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, scrie news.ro.

Arhiepiscopia Tomisului a mai precizat că Parchetul a constatat şi faptul că aspectele religioase şi medicale, invocate în plângerea penală, nu sunt de natură penală, iar din acest motiv cauza a fost clasată.

IPS Teodosie a împărtășit și săptămâna trecută cu aceeași linguriță
În luna martie, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit mai multe persoane cu aceeaşi linguriţă, iar după acel episod, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a solicitat interzicerea folosirii unei linguriţe pentru împărtăşitul mai multor persoane, iar pentru eliminarea riscului de îmbolnăvire să fie utilizate linguriţe de unică folosinţă.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a fost surprins și săptămâna trecută în timp ce împărtășea mai mulți copii cu aceeasi linguriță, încălcând normele Bisericii Ortodoxe Române (BOR) din această perioadă. În plus, nu purta mască și nici nu respecta distanțarea socială.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului nu a dorit să comenteze subiectul, dar recunoaște că imaginile au fost filmate astăzi.

În imagini se poate vedea cum mai multe femei au venit cu copiii și așteaptă pe scările Arhiepiscopiei să fie cu toții împărtășiți de către IPS Teodosie.

 

blank