Featured, Sport

Iată ce a făcut selecţionerul din Kosovo de a reuşit să-i sperie până şi pe reporteri

Kosovo este cea mai în formă echipă din preliminariile Euro 2020, iar selecționerul Bernard Challandes (68 de ani) i-a speriat pe reporteri. La conferința premergătoare meciului cu Anglia, elvețianul a trecut brusc de la calm la nervozitate extremă, gesticulând exagerat în timp ce încerca să explice ce tactică va folosi echipa sa.

Challanders a vorbit despre un joc “nebun” și despre o tactică specială pe care vrea să o folosească în partida cu Anglia, care se vrea una perfectă pentru a “răpune” naționala lui Gareth Southgate, marți, chiar pe St. Mary’s Stadium (arena celor de la Southampton).

“E un pressing tactic într-un meci nevbun. Într-un meci nebun, este vorba de du-te vino. Du-te! Du-te! Du-te! Du-te! Nu este tactică, probabil nu e corect, abordarea corectă. Dar totul este numai aici (n.r.: face semn către cap): Vreau asta! Vreau să câştig mingea. Vreau să fiu superior şi poate va pierde mingea şi vom marca!

Nu e vorba numai de defensivă, e vorba de pregătirea pentru un gol al nostru. Pentru mine, vorbim despre un pressing nebun! Cu Zhegrova sau Berisha, pentru mine e la fel, e vorba despre mentalitatea jucătorilor care intră pe teren, este, pentru mine, o idee nebună!”, a spus Challanders.

Kosovo, o ţară cu populaţia mai mică decât a Bucureştiului, cea mai în formă echipă din Europa
Se pare că metodele lui Challanders dau roade având în vedere seria incredibilă a micuței naționale din Kosovo, care e neînvinsă în ultimele 15 meciuri, iar ultima “victimă” a fost Cehia (2-1). Este cel mai bun parcurs actual al unei echipe naţionale, din Europa.

Parcursul incredibil al acestora a început în 2017, când au bătut Letonia cu 4-3. Astfel, kosovarii sunt cea mai în formă echipă de pe continent. Acest lucru este cu atât mai greu de crezut cu cât, înainte de parcursul extraordinar, înregistraseră nouă înfrângeri la rând.

Kosovo se află pe locul 120 în lume, dar e pe locul secund în grupa A, după Anglia, în preliminariile Euro 2020. “Ar fi un vis să-i batem. Eu doar sper că jocul cu Anglia nu va deveni un coșmar. Jucătorii noștri nu sunt superstaruri, dar toți sunt gata să joace pentru această echipă și să lupte pentu ea”, a precizat Bernard Challandes.

Kosovo se află în grupa A cu Anglia, Cehia, Muntenegru şi Bulgaria.