Novak Djokovic l-a învins pe Rafael Nadal, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/4), 6-2, după un meci epic, și s-a calificat în finala de la Roland Garros, unde îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas.

Cum a fost surprinsă Jelena Djokovic, după meciul epic Novak Djokovic – Rafael Nadal
djokovic
Liderul mondial a oferit momente unice pe teren, la finalul partidei în care a fost susținut frenetic de soția sa, Jelena Djokovic.

La final, soția lui “Nole” a fost surprinsă în momentul în care a format o inimă și i-a transmis campionului sârb că îl iubește. Jelena a repostat apoi imaginea pe rețelele sociale, alături de comentariul unui fan: “Să nu uităm de această femeie incredibilă, care îl sprijină mereu pe Nole și trăiește fiecare punct. Mulțumim mult, Jelena, pentru sprijinul și dragostea care l-au împins pe Nole spre performanțele remarcabile obținute”.

Djokovic, numărul unu mondial, care a împlinit luna trecută 34 de ani, a obţinut una dintre cele mai importante victorii din cariera sa, la capătul unui meci care a durat aproape patru ore şi jumătate, producându-i lui Nadal a treia înfrângere în 108 meciuri la Roland Garros, turneul său favorit, pe care ibericul l-a câştigat de 13 ori până acum (un record).

Nadal (35 ani), ocupantul locului al treilea în clasamentul ATP, nu mai pierduse de 6 ani la turneul din capitala Franţei (fără să fie luat în calcul forfait-ul său din 2016). El ratează astfel şansa de lupta pentru cel de-al 21-lea său titlu de Grand Slam din cariera sa, care i-ar fi permis campionului spaniol să-l depăşească pe elveţianul Roger Federer ca număr de trofee majore.

Djokovic şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa lui Nadal, după eşecul suferit în faţa acestuia în finala de anul trecut de la Roland Garros, câştigată de spaniol în trei seturi (6-0, 6-2, 7-5).

Aceasta a fost a 58-a partidă între Djokovic şi Nadal, care au avut prima lor întâlnire în circuit în urmă cu 15 ani, în 2006, avantajul fiind de partea sârbului, care conduce în duelurile directe cu 30-28.

“Nole”, care are în palmares 18 titluri de Grand Slam, unul singur obţinut pe zgura pariziană (în 2016), conduce cu 5-2 în duelurile directe cu jucătorul elen (22 ani), pe care l-a învins anul trecut în semifinalele de la Roland Garros.