Crima care a zguduit oraşul Alcorcón, din Spania, a fost mediatizată intens de presa spaniolă, după ce s-au aflat primele detalii. Victima, o româncă de 17 ani, a fost ucisă înjunghiată mortal în abdomen, fiind găsită într-o baltă de sânge.

Tragedia a avut loc anul trecut, pe 25 noiembrie. Denisa Drăgan terminase de curând o relaţie cu Mario Tabanera şi încerca să lege o alta. În ziua fatidică, Denisa se afla la noul ei iubit, iar în jurul orei 22.00, o persoană necunoscută a sunat la uşă.

Tânăra s-a dus să răspundă, moment în care a fost atacată cu o violenţă ieşită din comun. Până să reuşească să strige după ajutor, românca a fost înjunghiată în abdomen, fiind pur şi simplu eviscerată. Poliţia spaniolă a arestat-o pe Rocio Martinez, o tânără de 19 ani, care se îndrăgostise de fostul iubit al Denisei. De altfel, din gelozie, Rocio o ameninţase pe Denisa cu moartea, iar cu prima ocazie a şi recurs la un gest extrem, atacând-o cu un cuţit. Agresoarea a negat însă că ar fi vrut cu adevărat să o ucidă şi le-a spus anchetatorilor că a intenţionat doar să o sperie pe adolescenta româncă. Ulterior, procurorii care instrumentează cazul au ajuns şi la persoana de legătură dintre cele două tinere, Mario Tabanera.


Mario Tabanera este considerat principalul vinovat de către familia Denisiei. FOTO:

Elicerre Digital Potrivit Tele Madrid, acesta a refuzat să colaboreze cu justiţia şi a oferit declaraţii contradictorii. Bărbatul a avut iniţial o relaţie cu Denisa, pentru ca apoi să devină iubitul lui Rocio. Presa spaniolă scrie că Rocio Martinez le-a mărturisit colegelor de celulă că a ucis-o pe româncă la cererea lui Tabanera. Ulterior, un martor a cărui identitate este protejată, ar fi declarat că bărbatul nu s-ar fi limitat să o provoace pe Rocio să-şi ucidă rivala, ci s-ar fi aflat la locul crimei şi s-ar fi implicat direct, imobilizând-o pe Denisa în momentul atacului. Având aceste informaţii, anchetatorii au reuşit să obţină un mandat de arestare pe numele lui Mario Tabanera. Bărbatul a fost arestat în octombrie 2019, însă zilele trecute a fost pus în libertate, anunţă portalul iberic Elcierre Digital.

Asta după ce Curtea Provincială din Madrid a revocat decizia luată iniţial de Curtea nr. 4 din Alcorcón. Acum, suspectul este cercetat în stare de libertate, în timp ce Roccio este închisă la Madrid, în închisoarea Alcala-Meco. Avocatul acuzării, Marco García Ortega, va depune în aceste zile o nouă cerere ca suspectul româcei ucisă să fie arestat pe toată durata cercetărilor.