Featured, Social

Iată câteva secrete ce te ajută să faci economii şi să ai bani de Paște

Iar anul acesta, ca să fie show total cu bani noştri de Paște, se leagă printr-o mică punte de 1 mai. Deci să fie veselie și sa ai masă îmbelșugată.

Desigur însă că nu doar de bucate pentru masa de Paște sau grătarul de 1 mai este nevoie. Mai trebuie să vină și iepurașul cu cadouri, mai o vizită la rude, mai o plimbare în deplasare și uite așa ne trezim că ajungem la fundul contului doar din câteva mișcări.

Și pentru că și eu sunt mână largă și uneori mi-ar prinde bine să mă mai tragă cineva de mânecă, m-am gândit să caut câteva ponturi și să vi le ofer și vouă gratis.

1. Plătiți-vă din timp facturile!

Este cel mai important lucru în economia bugetului. Iar dacă aveți cumva ceva întârzieri, ar fi bine să vă calculați de așa manieră încât să ajungeți la zi și să plătiți. Nimic nu e mai deprimant decât să veniți dintr-un miniconcediu și să vă îngropați într-un munte de datorii. Sau mai grav, să vreți să dați drumul la televizor și să nu fie nici curent, nici cablu!

2. Bani la saltea sau în pușculiță

Nu e o idee rea să aruncați din timp câte puțin la pușculiță. Era bine să o fi făcut-o deja căci nu mai aveți cum să îngrășați mielul înainte de Paște. Dar de acum înainte să țineți minte bine: pușculița asta face cât tot aurul din lume uneori. Sfatul meu este să o lăsați copilului în grijă: nimeni nu va mai atenta la ea, vă garantez!

3. Încadrați-vă pe listă!

Păi da, că știm cu toatele, facem liste interminabile și tot reușim performanța de a mai cumpăra din magazine tot încă pe atâtea. Și culmea, întotdeauna vom uita ceva, deci ne vom întoarce printre rafturi. Ca să scăpați de ispită, faceți lista, calculați bugetul și nu vă uitați stânga-dreapta în magazin nici dacă au dat tătarii! Cumpărați și tăiați de pe listă, apoi ieșiți cu viteza luminii de acolo!

4.Cadouri care să însemne ceva

Recunosc că eu sunt tare nepricepută la așa ceva. În sensul în care îmi place la nebunie să cumpăr ceva și să-mi imaginez bucuria pe chipul celui care primește. Dar uneori socoteala din târg nu se potrivește și ceea ce-mi place mie nu corespunde cu gustul omului. Așa că cel mai bine ar fi să nu vă mai hazardați și să umpleți coșurile cu vârf. Alegeți lucruri simbolic, cu mesaj, cele handmade sunt și deosebite, și perzonalizate. Nu mai alergați după chestii sofisticate și scumpe, căci nu se merită. Iar cardul dumneavoastră va răsufla ușurat.

5. Nu lăsați totul pe ultima sută de metri

Și când spun totul, mă refer chiar la… tot. Mai ales când vine vorba de rezervări și cazări la mare, la munte, oriunde. Pentru că prețurile explodează în ultimul moment. Dacă nu ați plătit deja, nu are sens să mai căutați, mai ales că peste două-trei săptămâni puteți să mergeți pe bani mai puțini. Paștele este despre