Featured, Showbiz

Iată cât are pensia Mirabela Dauer după o viață pe șcenă

Mirabela Dauer, una dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii pop românești, a debutat pe scena muzicii alături de formația rock Roșu și Negru și a lansat de-a lungul carierei peste 35 de albume.

Unele dintre șlagărele care au consacrat-o sunt: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Dormeau pe-o frunză două stele” și „Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”, însă repertoriul ei adună peste 1000 de cântece.

În anii ’70-’80 artista era una dintre cele mai iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment alături de Angela Similea și Corina Chiriac. 

Chiar dacă a avut o carieră îndelungată ca artist, Mirabela Dauer primește din partea statului o pensie de doar 760 de lei pe lună.

„760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită”, a declarat interpreta în urmă cu ceva timp.

„Probabil că atâta meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e. Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie. În ţara asta sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi. Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem”, a mai povestit artista.