Actualitate, Featured

Iată cât ar mai fi trăit oamenii dacă nu îi ucidea coronavirusul

Cercetătorii de la Universitatea Glasgow din Scoția au realizat un studiu pentru a observa care era speranța de viață a persoanelor decedate din cauza coronavirusul și implicit câți ani au pierdut acele persoane.

Cercetătorii au vrut să afle câți ani din viață pierd în medie oamenii care au fost uciși de coronavirus, potrivit The Sun.

Oamenii de știință au luat ca studiu de caz Italia, una dintre cele mai afectate țări de coronavirusul din lume.

Datele referitoare la speranța de viață a italienilor au fost comparate cu cele ale OMS și cu baza de date a sistemului de sănătate a Marii Britanii.

„Ar mai fi trăit 13 ani”
Asfel, specialiștii au concluzionat că în medie, bărbații ar fi trebuit să mai trăiască 13 ani, iar femeile 11, dacă nu ar fi murit din cauza COVID-19.

„În rândul pacienților care mor de Covid-19, se pare că există o povară considerabilă în ceea ce privește anii de viață pierduți,”, se arată în raport.

Studiul are intenția de a prezenta gravitatea coronavirusului care poate curma mai mult de un deceniu din viața unui om, în contextul în care mai multe voci au spus că persoanele răpuse de COVID-19, oricum nu ar mai fi avut mult de trait:

„Întrucât majoritatea persoanelor care mor cu Covid-19 sunt mai în vârstă cu alte boli cronice, unii au speculat că impactul afecțiunii ar fi putut fi supraevaluat și că numărul real de ani de viață pierdut ca urmare a Covid-19 este relativ scăzut, a spus dr. McAllister.

 

blank