Featured, International

Iata care sunt primele state UE care deschid granitele si permit circulatia libera

Care sunt primele state UE care deschid garnitele si permit circulatia libera Letonia, Lituania și Estonia vor deschide granițele, începând din 15 mai, permițând cetățenilor să circule liber între cele trei țări, a declarat premierul leton Krisjanis Karins, scrie Reuters.

“Am decis să deschidem granițele interne începând cu data de 15 mai și să permitem libera circulație a cetățenilor”, a scris premierul pe Twitter.

“Cetățenii care vin din alte țări decât cele trei state baltice vor sta în continuare 14 zile în izolare”, a mai adăugat oficialul.

Statele UE și-au închis granițele, în lunile martie-aprilie, din cauza răspândirii pandemiei cu coronavirus, fiind permise doar repatrierile și transportul de alimente și de materiale sanitare.

Deși o parte dintre țările europene au început să relaxeze din restricțiile impuse pentru a limita pandemia, transporturile internaționale nu au fost reluate. În cazul repatrierilor, cei care revin în țările de origine intră în izolare obligatorie timp de 14 zile.