Featured, Sport

Iată care sunt cei mai bine plătiţi fotbalişti de pe planetă

Iată care sunt cei mai bine plătiţi fotbalişi de pe planetă publicația France Football a întocmit, la începutul lunii aprilie, topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume. Lider la acest capitol este Lionel Messi, atacantul argentinian al Barcelonei, care îl ține la o distanță considerabilă pe rivalul Cristiano Ronaldo.

Calculele realizate de francezi sunt pentru sezonul în curs, 2018/2019, și au fost luate în considerare salariile, primele și alte contracte de sponsorizare ale jucătorilor, scrie mediafax.ro.

1. Lionel Messi (Barcelona)- 130 de milioane de euro

Vedeta Barcelonei încasează 7 milioane de euro salariu lunar, iar restul veniturilor sunt reprezentate de prime sau sponsorizări. Messi este lider în clasamentul pentru Gheata de Aur în acest sezon, cu 30 de goluri, luptând în continuare pe trei fonturi alături de FC Barcelona – campionat, Cupă și Liga Campionilor.

2. Cristiano Ronaldo (Juventus) – 113 milioane de euro

Deținătorul Balonului de Aur a făcut pasul la Juventus la începutul acestui sezon, de la Real Madrid, câștigând cu zece milioane de euro mai mult în Italia. Portughezul a înscris 19 goluri pentru Juve în Serie A, iar cea mai recentă performanță este realizată de hattrick-ul contra lui Atletico Madrid, prin care și-a dus echipa în sferturile Ligii Campionilor.

3. Neymar (PSG) – 91,5 milioane de euro

Brazilianul deține recordul pentru cel mai scump transfer din istorie (222 milioane de euro, de la Barcelona, la PSG), iar în topul veniturilor este sub cei doi grei ai fotbalului modern. Neymar are 20 de goluri în toate competițiile în acest sezon, dar este măcinat de probleme medicale din luna ianuarie.

4. Antoine Griezmann (Atletico Madrid) – 44 milioane de euro

Campionul mondial cu Franța a semnat un nou contract cu Atletico vara trecută, ceea ce a reprezentat o creștere salarială semnificativă. Cele 18 goluri și nouă pase decisive din acest sezon l-au adus din nou în atenția Barcelonei, care și l-ar dori din stagiunea următoare.

5. Gareth Bale (Real Madrid) – 40,2 milioane de euro

Iată care sunt cei mai bine plătiţi fotbalişi de pe planetă.Deși nu traversează o formă foarte bună, galezul este cel mai bine plătit jucător din tabăra lui Real Madrid. Bale a înscris de 14 ori în acest sezon, iar conducerea campioanei Europei a recunoscut că este tentată să renunțe la Bale din vară.