Actualitate, Stiri

Hrebenciuc dă asigurări că nu se va rupe USL “mâine în niciun caz”

În schimb, Dragnea spune că “PSD nu este un partid de buzunar”

9c04b013ef9860f19258d5f1a4cfd82b_07427400

 Social-democratul Viorel Hrebenciuc a declarat că USL nu se va rupe în viitorul apropiat. El a explicat că, deşi PSD poate strânge o majoritate de 51% în Parlament fără PNL, nu ar putea conduce ţara cu un Executiv care ar depinde de 15 voturi, acesta fiind prea fragil.

“Nu se va rupe USL. Mâine în niciun caz. Nici în viitorul apropiat pentru că, în momentul de faţă, având în vedere că dreapta e extrem de fărâmiţată, dacă se rupe şi USL, ţara nu va putea fi guvernată. Avem acel 51% (n.r. în Parlament), dar sunt momente prin care ţara nu poate fi guvernată cu 51%. Majoritatea nu au experienţă parlamentară suficientă. Nu-ţi poţi permite să intri intr-un nou buget cu un guvern care depinde de 15 voturi”, a explicat Viorel Hrebenciuc.

Pe de altă parte, liderul PSD şi vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat că PSD ar putea merge înainte fără USL. Dragnea a declarat că „are senzaţia că Antonescu şi-a luat o opţiune serioasă de a candida de unul singur la prezidenţiale”. Dragnea a vorbit despre posibilitatea unui plan al preşedintelui PNL de a candida din partea dreptei pentru Palatul Cotroceni.

„Poate domnul Antonescu se gândeşte, nu ştiu, putem să ne imaginăm, poate l-a sfătuit cineva să fie candidatul dreptei, să nu fie şi candidatul PSD, poate vrea să strângă toate bucăţile de dreapta, din moment ce nu ne-a spus nimic despre plan”, a subliniat Dragnea. El a acuzat că problemele în USL au început după ce Crin Antonescu s-a întors din SUA şi din vacanţă.

Social-democratul adăugat că „pesediştii au televizoare” şi în judeţe începe să se simtă tensiunile de la centru. „Mâine trebuie să vedem dacă se mai respectă protocolul USL. Aştept adoptarea unor hotărâri importante”, a adăugat Dragnea. Dragnea a subliniat că social-democraţii nu pot fi trataţi ca un partid de buzunar: „Dacă lucrurile se agravează, PSD nu este un partid de buzunar, format din nevertebrate, e un partid aşezat, nu îi trebuie foarte mult timp să ia nişte decizii dacă se impun. Ne putem trezi la un moment că dl Antonescu ne spune dacă vreţi să ne susţineţi la prezidenţiale, dacă nu, bine”. (I.G.)