International, Stiri

Hoți cu gusturi alese? Uite ce preferinţe au avut aceştia!

„Chiparos, Cer şi Stele”, de Van Gogh, găsită în seifurile unor infractori

  hoti (1)

Inspectorii fiscali spanioli care verificau conţinutul unui seif au descoperit un tablou care ar aparţine pictorului olandez Vincent Van Gogh (1853-1890), dispărut în urmă cu aproape 40 de ani, a semnalat sâmbătă o sursă a biroului fiscal, preluată de Reuters. Confirmând o relatare apărută în ziarul spaniol El Mundo, sursa a menţionat că pictura este intitulată ‘Chiparos, Cer şi Stele’ şi este datată 1889.

Lucrarea a fost expusă pentru ultima dată la Muzeul de Istorie a Artei din Viena (Kunsthistorisches Museum), a precizat sursa pentru Reuters, adăugând că a fost iniţiată o anchetă pentru a vedea cum a ajuns pictura în seif şi dacă aceasta a dispărut în urma unui furt. Experţii au declarat biroului fiscal că pictura, care poartă trei sigilii de autenticitate, este cel mai probabil autentică, însă acest lucru trebuie confirmat de Ministerul Culturii din Spania.

Pictura a fost descoperită în cadrul unei operaţiuni de confiscare a conţinutului a circa 542 de seifuri de la infractori care datorau fiscului aproximativ 319 milioane de euro, a precizat El Mundo.

blank