International, Stiri

Horror! Iată idealul de siluetă pentru creatorii de modă!

Imaginile au înfiorat milioane de oameni!

imaginile-care-au-infiorat-milioane-de-oameni-cum-ar-trebui-sa-arate-o-femeie-ca-sa-poarte-creatiile-designerilor_5_size1

Desi in presa exista mii de articole anti-anorexie, tinerele continua sa adopte diete mortale pentru a arata ca modelele din reviste. Pe principiul „o imagine face cat 1.000 de cuvinte”, va prezentam o campanie anti-anorexie foarte puternica.

Star Models, o agentie de modelling din Brazilia, a creat recent o reclama bazata pe doua seturi de imagini. Prima este o schita a unui model realizata de un designer vestimentar, iar cea de-a doua este imaginea modelului real.

imaginile-care-au-infiorat-milioane-de-oameni-cum-ar-trebui-sa-arate-o-femeie-ca-sa-poarte-creatiile-designerilor_1

Fiecare schita este desenata in stilul tipic al ilustratiilor de moda: cu linii alungite, silueta scheletice si proportii exagerate. In dreapta schitei este o poza cu modul in care ar arata modelul din desen in carne si oase.

„Tu nu esti o schita! Spune nu anorexiei!” este sloganul campaniei care a devenit virala in ultimele zile pe Internet, declansand reactii foarte puternice din partea femeilor de pretutindeni.

imaginile-care-au-infiorat-milioane-de-oameni-cum-ar-trebui-sa-arate-o-femeie-ca-sa-poarte-creatiile-designerilor_3

Desi modelele care au pozat au fost editate in Photoshop pentru a imita schitele nerealiste, siluetele lor nu sunt departe de unele siluete pe care le-am vazut pe catwalk-uri cu ocazia Saptamanilor Modei.

Voi ce părere aveţi despre aceste imagini impresionante?!

blank