HOMAR CU RISOTTO SI SPANAC
-1 homar
-2 cepe mari
-100g orez
-300 g spanac
-vin alb sec- 40 ml
-20 g unt
-20 g parmezan
-sare, piper
Mod de preparare:
Spanacul se pune intr-o oala pe foc si se opareste timp de 3 minute dupa care se scote intr-o sita si se blendeaza pana ce devine o crema fina.
Ceapa taiata cubulete mici se caleste putin dupa care se adauga orezul, amestecandu-se continuu, se lasa la foc mic pana cand bobul de orez devine transparent, se stinge cu vin apoi se aduga 150 ml de apa lasandu-se la fiert. Dupa ce orezul este fiert se adauga untul, smantana lichida si parmezanul, sare si piper dupa gust, iar cand totul este gata se adauga si crema de spanac.
Homarul se lasa timp de 8 minute sa clocoteasca intr-o oala cu apa ( nu mai mult de 8 minute, deoarece riscati sa devina prea tare).
Pofta buna!
Foto si text : Ciobota Sorin