Featured, International

Hillary Clinton nu poate accepta înfrângerea. Vezi ce acuzații face

Hillary Clinton, fosta candidată democrată la Casa Albă, este de părere că înfrângerea sa la alegerile din 8 noiembrie s-a datorat confluenţei a două evenimente „fără precedent”: un atac cibernetic rus şi redeschiderea de către FBI a controversei privind gestionarea comunicaţiilor sale digitale.

Potrivit unei înregistrări publicate vineri de ‘The New York Times’, Clinton a spus că înfrângerea sa a fost cauzată în parte de „resentimentele” preşedintelui rus, Vladimir Putin, faţă de ea.

În aceste declaraţii, făcute joi la o acţiune privată de strângere de fonduri la New York, democrata a pus eşecul său pe schimbările de ultim moment în rândul alegătorilor indecişi din statele-balama, datorate unor „factori fără precedent pe care cred că nu putem să-i ignorăm”.

Hillary Clinton a spus că scrisoarea directorului Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, care a redeschis, cu doar o săptămână înainte de alegeri, controversa gestionării necorespunzătoare a poştei electronice de către candidata democrată pe vremea când era secretar de Stat, a fost unul dintre factorii care a modificat votul alegătorilor din statele-cheie.

„Cred că asta a făcut diferenţa în ce priveşte rezultatul”, a semnalat Clinton în înregistrare, obţinută de ziarul ‘The New York Times’.

Excandidata democrată a amintit că a primit cu mai mult de 3 milioane de voturi peste Trump, la nivel naţional, ceea ce nu a fost suficient pentru a înclina balanţa în favoarea sa în statele indecise, cu un număr mai mare de voturi electorale.

Alt fapt care a înclinat balanţa în favoarea magnatului, potrivit exsecretarei de Stat, a fost „complotul fără precedent al ruşilor”, ceea ce, a opinat ea, „ar trebui să îi preocupe pe toţi americanii”.

Clinton a asigurat că atacul cibernetic nu a fost doar contra campaniei sale, ci „contra ţării” şi a cerut o investigaţie aprofundată în Congres, pentru că „publicul are nevoie să ştie ce s-a petrecut şi de ce, pentru a preveni noi atacuri”.

Fosta Primă Doamnă s-a făcut ecoul informaţiilor care arată că Putin era la curent şi a dirijat personal „atacul la sistemul nostru electoral şi la democraţia noastră, aparent pentru că are o ranchiună personală contra mea” din timpul când ea ocupa funcţia de secretar de Stat (2009-2013) şi înainte ca liderul rus să se reîntoarcă la preşedinţia ţării în 2012.

Clinton a arătat că relaţia sa cu Putin s-a schimbat de când a emis un comunicat ce condamna nelegitimitatea alegerilor parlamentare din 2011, când a început consolidarea revenirii acestuia la Kremlin, iar acesta a învinuit-o de protestele istorice împotriva sa după acele alegeri.

blank