Featured, International

Hillary Clinton, contrariată de tratamentul la care o supune presa pe ducesa Meghan

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton şi-a manifestat compasiunea şi sprijinul pentru ducesa Meghan de Sussex, calificând drept „inexplicabil” tratamentul la care aceasta este supusă de presa britanică, potrivit newsweek.com.

Într-un interviu acordat pentru publicaţia britanică The Sunday Times, Hillary Clinton şi fiica acesteia, Chelsea Clinton, şi-au exprimat compasiunea şi sprijinul pentru ducesa de Sussex. Acestea au susţinut că Meghan a fost „curajoasă” pentru că a intentat un proces împotriva tabloidului britanic Mail on Sunday, acuzat că ar fi editat şi publicat în mod ilegal materiale despre ducesă.

„Vreau să spun că felul în care este tratată este inexplicabil. Dacă explicaţia constă în faptul că este metisă, atunci să le fie ruşine tuturor”, a declarat Hillary Clinton.

În acelaşi timp, Chelsea Clinton a lăudat-o pe ducesa Meghan pentru că a continuat să sprijine cauze apropiate ei, precum emanciparea femeilor.

„Cu mândrie, a început prin a avea o carieră ce i-a dat o voce pe care, din fericire, continuă să o folosească. Oricine posedă capacitatea de a sparge matriţa a ceea ce este deja stabilit este tratat, din nefericire, cu irascibilitate şi critici pe care nu le înţeleg. Am văzut acest şablon în mod repetat”, a spus Chelsea Clinton.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa, ducesa Meghan de Sussex, au informat, la începutul lunii octombrie, că au intentat un proces împotriva unui tabloid britanic din cauza folosirii în mod eronat a unor informaţii private şi încălcării unei legi privind protecţia datelor.

„Din nefericire, soţia mea a devenit una dintre recentele victime ale unui tabloid britanic, care porneşte campanii împotriva unor persoane fără a se gândi la consecinţe – o campanie care a escaladat în ultimul an, în timpul sarcinii sale şi în timpul creşterii fiului nostru”, a declarat atunci prinţul Harry printr-un comunicat.

„Conţinutul unei scrisori private a fost publicat în mod ilegal şi cu intenţia de a manipula cititorii”, a adăugat prinţul Harry.

Fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, este căsătorită cu prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, din mai 2018. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul copil al ducilor de Sussex, s-a născut pe 6 mai. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

blank