International, Stiri

Helmut Schmidt si-a facut stocuri de tigari mentolate de 7.000 euro, la 94 de ani

Fostul cancelar german Helmut Schmidt, si-a facut stocuri de tigari mentolate de 7.000 euro, la 94 de ani

 

Helmut Schmidt rauchtFostul cancelar german Helmut Schmidt, la incredibila varsta de 94 de ani, si-a facut stocuri de 2.000 de pachete de tigari mentolate, cumparate cu 7.000 euro. 

Este vorba despre  200 de cartoane de Reyno Menthols, brandul preferat al lui Schmidt, ce valoreaza in total 9.000 de dolari (n.r 7.000 de euro). Deasemenea, excentricul german mai tine in beci sute de becuri cu incandescenta, desi UE interzice aceste produse. 

Motivul pentru care Helmut Schmidt tine acele becuri in pivinita este unul melancolic, mai exact ca nu o sa mai poata sa isi aprinda lampa frantuzeasca. 

“Nu stiu daca in cinci ani voi putea sa mai cumpar astfel de becuri pentru lampa mea frantuzeasca.”, a spus Helmut Schmidt.

Pe de alta parte, acesta si-a asigurat stocul cu tigarete pentru simplul motiv ca UE, in luna iunie, a introdus in discutia cu Parlamentului European o prevedere ce interzice tigaretelor mentolate pe piata. Fiind vorba despre o parte a unei strategii de a impiedica extinderea dependentei de fumat in randul tinerilor.

Helmut Schmidt, s-a nascut in decembrie 1918,  si a ocupat functia de cancelar al Republicii Federale Germania in perioada 1974-1982 si in mai multe randuri posturi de ministru.