SUA
Actualitate

HARTA SUA au trimis, azi, un avion cu rachete anti-navă și torpile la Tulcea. Ce misiuni execută?

SUA au trimis, azi, un avion cu rachete anti-navă și torpile la Tulcea, potrivit hărților de zbor. Avionul Boeing P-8 Poseidon este derivat din avionul Boeing comercial dar are tehnică miliatră și poate face misiuni de supraveghere.

SUA au trimis, azi, un avion Boeing P-8 Poseidon de la baza militară din Sigonella la Tulcea. Avionul este unul care poate executa misiuni de supraveghere, dar el este dotata cu racherte, tropile și diverse arme.

Avionul are misiunea de a monitoriza Marea Neagră, coasta României de orice manevră periculoasă a Rusiei.

Avion și traseul acestuia pot fi văzute pe harta de mai jos.

SUA

#USNavy P-8A Poseidon pe radarul de zbor plecarea de la baza navală Sigonella Italia, zborul în prezent la locația obișnuită la est de România, la coasta cu Marea Neagră. #AE67E8, este explicația


Ce fel de avion a ajuns la Tulcea?
P-8A Poseidon execută misiuni de supravghere, dar are și arme în dotare.

SUA

Boeing P-8 Poseidon este o aeronavă americană de patrulare maritimă și de recunoaștere dezvoltată și produsă de Boeing Defense, Space & Security și derivată din avionul civil Boeing 737-800. A fost dezvoltat pentru Marina Statelor Unite.

P-8 operează în rolurile de luptă antisubmarin (ASW), de luptă antisuprafață (ASUW) și pentru a culege informații, supraveghere și recunoaștere (ISR). Acesta este înarmat cu torpile, rachete anti-navă Harpoon și alte arme, poate opera împreună cu alte mijloace, inclusiv cu vehiculul aerian fără pilot (UAV-drone).

P-8 este operat de Marina Statelor Unite, Marina indiană, Forțele Aeriene Regale Australiene, Forțele Aeriene Regale ale Regatului Unit, Forțele Aeriene Regale Norvegiene și Forțele Aeriene Regale ale Noii Zeelande. De asemenea, a fost comandat de către Marina militară a Republicii Coreea și de către Marina militară germană.

Tensiuni în România

Miercuri, cerul de deasupra Mării Negre și din estul României era aglomerat de avioane de supraveghere ale NATO, printre care și un foarte rar Global Hawk, de 135.000.000 de dolari, care a zburat până în raza de acțiune a rușilor, la 100 de kilometri de coasta Rusiei.

Potrivit informațiilor de zbor open-source, cel puțin șase avioane de recunoaștere deținute de forțele aeriene NATO operau miercuri în spațiul aerian din estul României și vestul Mării Negre.

Aceste operațiuni de supraveghere au continuat până în zorii zilei de joi și au intrat chiar și în raza de acțiune a rachetelor de pe coasta de sud-vest a Rusiei.

În cursul zilei de ieri, România, Turcia și Franța au ridicat F-16 și Rafale pentru interceptarea avioanelor rusești.

blank