Wimbledon 2019 | Rafael Nadal l-a învins pe Nick Kyrgios în 4 seturi, în poate cel mai așteptat meci din turul II de la All England Club. Partida a avut parte de mai multe momente tensionate, însă unul dintre ele a făcut înconjurul lumii și a stârnit controverse și reacții la final.

În setul 3, australianul a trimis puternic o minge către adversarul său, pe care a încercat să-l lovească. Nadal a reacționat într-o fracțiune de secundă, a pus racheta și a evitat impactul cu mingea. Totuși, ibericul a fost surprins că s-a uitat foarte urât spre adversarul său.

Imediat după meci, Kyrgios a avut o reacție halucinantă: a recunoscut că a intenționat să-și lovească adversarul și a spus că nu are pentru ce să-și ceară scuze.

”Băiatul ăsta a câștigat atâtea turnee de Grand Slam și are foarte mulți bani în cont. Poate încasa o lovitură în piept.

De ce să îmi cer scuze? Da, am lovit spre corpul lui, dar am câștigat punctul”, a spus Kyrgios, la conferința de presă.

Wimbledon 2019 | Ce a spus Rafael Nadal, după ce Nick Kyrgios a încercat să-l lovească
La conferința de presă, Rafa Nadal a vorbit și el despre acel incident și a subliniat, încă o dată, că fair-play-ul este cuvântul “cheie” în tenis.

Reporter: Ce te-a enervat cel mai tare? Că a recunoscut în conferința de presă că a intenționat să te lovească și că nu și-a cerut scuze? Asta este ceea ce te-a enervat cu adevărat?

Nadal: Sincer, nu e vorba despre ce simt sau ce nu simt. Sincer, este vorba despre faptul că practicăm un sport care în toată istoria lui s-a confundat cu respectul și este despre a fi mereu corect.

Nu spun că Nick face lucrurile astea ca să-și deranjeze adversarul, dar e adevărat că uneori devine periculos. Când lovești mingea așa, e periculos. Nu e periculos pentru mine, e periculos pentru arbitrul de linie, e periculos pentru spectatori. Când lovești mingea așa, nu știi unde se duce.

Știu că e un sportiv talentat, dar și eu sunt un jucător profesionist. Știu că atunci când lovești așa, mingea chiar se poate duce oriunde. De data asta a fost în teren, aproape că m-a lovit, nicio problemă. Sunt profesionist, știu cum să mă feresc.

Dar, în alt moment, mingea s-a dus în spate. A fost periculos pentru arbitrul de linie. Dacă mingea l-ar fi lovit în ochi sau ceva de genul, era o problemă. Despre asta e vorba.

Nu sunt supărat pe el deloc. Eu doar vreau să joc tenis. Uneori e dificil.