Featured, Sport

Halep, defavorizată de organizatorii de la Miami! Simona s-a conformat unor decizii bizare înainte de a fi eliminată

Simona Halep (1 WTA) a pierdut duminică în turul 3 la Miami, scor 6-3, 2-6, 3-6 cu Agnieszka Radwanska (32 WTA), dar deznodământul meciului putea fi altul dacă românca primea un tratament demn de un lider mondial.

Halep, programată numai la ora prânzului la Miami, deşi unui lider mondial îi stă bine să joace în sesiunea de seară

Organizatorii turneului de 8 milioane de dolari au avut o politică cel puţin ciudată în primele tururi, defavorizând-o în mod clar pe Halep! Jucătoarea noastră a fost programată în sesiunea de zi atât în meciul de debut cu Oceane Dodin, cât şi în faza următoare cu Agnieszka Radwanska, circumstanţe în care constănţeanca nu s-a simţit deloc confortabil. Simona a trebuit să joace pe căldură, la 27-28 de grade Celsius, dar nu aceasta este cea mai mare problemă. În tenis există o cutumă care spune că favoriţii principali trebuie să evolueze în sesiunea de seară, pentru ca partidele să prindă mai mult farmec sub lumina reflectoarelor. Ca o comparaţie, un meci de Champions League nu ar mai avea aceeaşi strălucire dacă s-ar disputa la ora prânzului.

Neobişnuită cu programul, Simona a clacat

Halep a jucat sub razele soarelui şi, pe cale de consecinţă, s-a chinuit foarte tare în ambele meciuri! Simona a debutat în turneu la ora locală 13:00, contra lui Oceane Dodin, câştigând cu emoţii, scor 3-6, 6-3, 7-5. A urmat duelul cu Agnieszka Radwanska, început în jurul orei locale 13:30, iar Simona Halep a cedat cu 6-3, 2-6, 3-6. S-a văzut că Halep nu este obişnuită să joace două partide consecutive la miezul zilei, iar eleva lui Darren Cahill nu a mai făcut faţă, clacând în faţa sportivei de pe locul 32 mondial. Dacă vă gândiţi că organizatorii au vrut să o saboteze pe Simona, ei bine trebui să ştiţi că au mai fost şi alte “victime” celebre la Miami.

Roger Federer şi Serena Williams, eliminaţi după ce au avut parte de acelaşi tratament ciudat

Strategia bizară a americanilor l-a prins pe picior greşit şi pe Roger Federer, care a intrat pe teren la 15:45. Pentru că Roger nu îşi programează nici măcar antrenamentele la această oră, elveţianul a fost de nerecunoscut în turul 2 şi a pierdut cu Thanasi Kokkinakis, scor 6-3, 3-6, 6-7(4). De asemenea, Serena Williams a jucat la 16:45 cu Naomi Osaka şi a făcut figuraţie pe teren în turul I, scor 3-6, 2-6. Aceste programări nu ar mai stârni controverse dacă în sesiunea de seară nu ar fi fost programate meciuri mediocre precum: Monica Puig – Samantha Stosur (ora locală 21:45), Donna Vekic – Camila Giorgi (20:00),  Nick Kyrgios – Dusan Lajovic (20:45) sau Frances Tiafoe – Nicolas Kicker (20:30).