Hackeri
IT&C

Hackeri ruși au pornit vânătoarea producătorilor de HIMARS. „Să fie distruși în întreaga lume”

Hackeri ruși au lansat „un nou tip de atac” asupra companiei militare americane Lockheed Martin, care produce sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 (HIMARS) pe care SUA l-au furnizat Ucrainei, a declarat un site de știri pro-Kremlin.

Site-ul Life a raportat că atacul cibernetic al grupurilor de hackeri ruși Killnet și Killmilk a avut loc luni la ora 7 dimineața.

Grupurile au declarat că sistemele de rachete – creditate de ucraineni că au schimbat balanța în războiul cu Rusia – au fost „responsabile pentru mii de morți”.

„Celebrele sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS, furnizate Ucrainei de către corporația militaro-industrială menționată mai sus, permit autorităților criminale ale regimului de la Kiev să ucidă civili, să distrugă infrastructura și facilitățile sociale ale Ucrainei încă ocupate temporar”, au afirmat hackerii într-o declarație raportată de Life.

„Nu avem egal în acest domeniu. Aceasta este o nouă tehnologie pe care o folosim pentru prima dată împotriva celui mai mare producător de arme din lume-Lockheed Martin”, relata Life.

Killmilk, fondatorul grupului, a anunțat că intenționează să părăsească Killnet pentru a dezvolta acest nou tip de atac pe care l-a folosit asupra Lockheed, potrivit eurasiantimes.com.

„Acest proiect (Killnet) a fost o experiență bună pentru mine. Acum însă voi lucra singur pentru gloria Rusiei”, a declarat Killmilk pentru un alt site de limbă rusă, Lenta.ru, la 28 iulie.

Abia la 1 august Killmilk a anunțat pe postarea sa de pe Telegram că noile atacuri au vizat sistemele de producție din complexele industriale ale Lockheed Martin și că va divulga, de asemenea, informațiile angajaților companiei pentru ca aceștia să fie „persecutați și distruși în întreaga lume!”.

Killmilk a făcut apel la alte grupuri de hackeri pentru a intensifica atacurile cibernetice împotriva companiei.

„Fac apel la toate grupurile de hackeri să creeze atacuri asupra ciclurilor de producție ale Lockheed Martin în întreaga lume, precum și să răspândească informații personale despre teroriștii acestei companii”, a declarat Killmilk în postarea sa de pe Telegram.

Sistemele HILMARS sunt într-adevăr cele mai eficiente pe frontul ucrainean împotriva rușilor, direct sau „indirect”. La 2 august, soldații ruși și-au aruncat în aer propria muniție în timp ce descărcau vagoane de tren, la adăpostul unui ecran de fum menit să ascundă procesul și să îi protejeze de atacurile HIMARS, potrivit serviciilor secrete ucrainene.

Agenția de informații a spus că există indicii că „o explozie s-a produs în urma manipulării neglijente a muniției sau a unui incendiu izbucnit din cauza proastei utilizări a materialelor pirotehnice pentru a crea un ecran de fum”.