Featured, Politic

Guy Verhofstadt a amenintat Romania cu activarea Articolului 7

Guy Verhofstadt, a criticat coaliția de guvernare din România pentru că ”are o mică înțelegere cu un partiduleț din România care nu face pragul electoral”, referindu-se la USR.Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a afirmat, marți, în Parlamentul European .

”Vă rog, ca să nu fiți induși în eroare sau să nu vă aflați într-o confuzie, pentru că unele dintre discursurile unor colegi din Parlamentul Europeannu au avut legătură nici cu programul de activități și nici cu președinția Ronmâniei. Au legătură doar cu debutul prematur al unei campanii electorale. Să nu fiți supărați nici pe dl. Verhofstadt. Haideți să-l înțelegem, are și domnia sa o mică înțelegere cu un partiduleț din România. Nu face pragul electoral și acerastă stare de enervare trebuie să o puneți și pe seama acestei nerealizări”, a spus în plenul Parlamentului European Dan Nica.

Liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, a declarat, pentru MEDIAFAX, că USR are discuții cu familia europeană ALDE.

Preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marți, în plenul în care este prezentă Viorica Dăncilă, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliție, implicat ALDE România, dacă nu își schimbă abordarea pe amnistie.

“Țara dvs preia președinția într-un moment critic. Am făcut o listă transportul, reforma bancară, CFM, unde avem nevoie de un acord și articolul care se îndreaptă împotriva guvernului polonez și cel lansat împotriva lui Orban. Sper ca dvs și președinția dvs aveți foarte multe de făcut și sper să nu apară un articol 7 și în cazul României, nu sunteți departe de acest moment. Am fost ultima dată împreună cu câțiva colegi la București, ne-am întâlnit cu dl Dragnea și a apărat aceste dosare și a spus că statul de drept e o chestiune de subsidiaritate. Nu se pune problema subsidiarității. În aceeași zi i-am spus dl Tăriceanu și mi-a transmis că majoritatea parlamentară va modifica legile și vor respecta propunerile de la Veneția. Mai mult propunerile vor fi trimise Comisiei de la Veneția pentru a remedia Codul Penal, codul de procedură penală și legea ong-urilor. Vreau să vă spun că de când ne-am întâlnit niciuna dintre promisiunile dvs nu a fost respectată”, a declarat Guy Verhofstadt.

Președintele ALDE European amenință și legat de abordarea privind amnistia, spunând că dacă la București coaliția nu își schimbă opinia, “familia mea europeană nu va merge cu dvs”.

“Țara dvs merge pe calea lui Orban și Kaczynski. Citesc în presă că aveți în vedere o lege a amnistiei. Dacă se confirmă atunci familia mea europeană nu va merge cu dvs. E o critică la adresa unei practici la adresa unei majorități politice a țării dvs și cred că am dreptul ca cetățean de onoare în România, unde am apărat interesele României în Tratatul de la Nisa și erau idei să scadă drepturile de vot Europei de Est și am reușit să obținem pentru România aceleași drepturi de vot. Faceți curățenie fără compromisuri cu forțele trecutului”, a mai spus acesta.