Guvrenul spaniol
Featured, International

Guvrenul spaniol trimite convoaie de ajutoare în regiunile afectate de furtună de zapada Filomena

Guvrenul spaniol va trimite, luni, convoaie cu alimente şi vaccinuri pentru Covid-19 în regiunile afectate de furtuna Filomena, care a provocat cele mai grele ninsori din ultimele decenii în centrul Spaniei şi care au dus la moartea a patru oameni, transmite Reuters. 

Guvrenul spaniol trimite convoaie de ajutoare în regiunile afectate de furtună de zapada Filomena

În centrul Spaniei, peste 430 de drumuri au fost afectate de un viscol rar şi sute de călători au fosdt blocaţi pe aeroportul Barajas din Madrid.

Potrivit prognozelor, în următoarele zile condiţiile meteorologice vor fi periculoase, cu temperaturi care ar urma să scadă pe parcursul săptămânii până la -10 grade Celsius, existând pericolul ca zăpada să se transforme în gheaţă, iar copaci deterioraţi să se prăbuşească.

Guvrenul spaniol îsi ia angajamentul să garanteze aprovizionarea cu produse pentru sănătate, vaccinuri şi alimente. Au fost deschise coridoare pentru livrarea bunurilor”, a declarat, ministrul Transporturilor.

Aproximativ 100 de lucrători şi cumpărători au petrecut două nopţi dormind la un centru de cumpărături din Majadahonda, un oraş din nordul Madridului, după ce au fost blocaţi acolo de viscol, vineri.

”Sunt oameni care dorm pe jos, pe cartoane”, a declarat Ivan Alcala, un lucrător dintr-un restaurant, la televiziunea TVE.

Dr. Alvaro Sanchez a parcurs, sâmbătă, 17 km prin zăpadă pentru a lucra la un spital din Majadahonda, determinând proprietarii de vehicule 4×4 să îi transporte pe lucrătorii din sănătate, pentru a lucra.

Un bărbat şi o femeie aflaţi într-o maşină s-au înecat după ce un râu s-a revărsat lângă Malaga, în sud, în timp ce două persoane fără adăpost au murit îngheţate în Madrid şi Calatayud, în est, au spus oficialii.

Serviciile feroviare din Madrid, care fuseseră anulate de vineri, au fost reluate duminică.

Agenţia Metereologică de Stat (Aemet) a anunţat, sâmbătă, că în Madrid s-a depus un strat de până la 20-30 cm de zăpadă, cel mai mare din 1971.