Featured, Politic

Guvernul Orban își pune speranța în 16-17 voturi suplimentare

Surse liberale au declarat, luni, că Guvernul Orban se bazează pe 16-17 voturi în plus pentru învestirea noului Executiv. Acestea au specificat că poate fi asigurat cvorum chiar şi cu cinci parlamentari lipsă.

”Nu ne facem griji pentru majoritatea necesară să treaca guvernul. Oricum, până azi avem 16-17 voturi în plus”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, va relua, marţi şi miercuri, întâlnirile cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru constituirea unei majorităţi parlamentare necesare învestirii noului guvern.

”Mâine şi poimâine (marţi şi miercuri – n.r.) vom avea runda a doua de discuţii cu partenerii alături de care am depus moţiunea de cenzură şi alături de care am reuşit demiterea guvernului PSD. Mâine ne vom întâlni cu delegaţiile ALDE, PMP, UDMR şi USR, iar miercuri cu reprezentanţii Pro România”, a anunţat luni Ludovic Orban.

Potrivit unor surse, Orban se va întâlni marţi la ora 9.30 cu delegaţia ALDE, la 11.00 cu cea a PMP, la 13.30 cu reprezentanţii UDMR şi la 15.00 cu cei ai USR. De asemenea, miercuri, la ora 12.00, el se va întâlni cu liderii ProRomânia. Întâlnirile urmează să aibă loc la Parlament.

”Propunerea noastră e ca votul de învestire să se producă cât mai repede. Vom depune lista de miniştri şi programul joi, cel târziu vineri. În mod evident Birourile permanente permanente – aici sper că PSD va depăşi tentativa de boicot pe care a anunţat-o şi-şi vor îndeplini obligaţiile – reuniunea BPR să fie luni. După părerea se poate stabili un calendar de audieri care să permită votul de învestitură miercuri”, a mai afirmat Orban, precizând că programul de guvernare ”este aproape gata”.

Întrebat despre condiţiile USR, liderul PNL a afirmat: ”Eu sunt convins că va funcţiona raţiunea şi că această coeziune pe care am avut-o în susţinerea moţiunii de cenzură se va manifesta şi la susţinerea guvernului”.