Luxemburg
Featured, International

Guvernul din Luxemburg a decis legalizarea canabisului

Luxemburg se alătură altor două țări și a câtorva state din SUA în cultivarea canabisului pentru uz recreațional. Este prima țară din Europa care legalizează creșterea canabisului în locuințe și grădini, conform DW.

Guvernul din Luxemburg va fi primul din Uniunea Europeană care va legaliza cultivarea canabisului, a informat vineri presa locală.

Conform unei noi legi prezentate, locuitorii cu vârsta de 18 ani pot crește până la patru plante pentru uz personal și să aibă trei grame asupra lor în public.

Amenzile pentru deținerea de canabis, care ajungeau până la 2.500 de euro (2.900 de dolari), vor fi reduse drastic și limitate la cei care consumă substanța în spații publice unde este interzisă. Nivelurile de tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a canabisului, vor înceta să fie reglementate.

Vânzarea și distribuția vor fi, de asemenea, aprobate, deschizând calea pentru un lanț de aprovizionare și o piață reglementate de stat pentru produsele de canabis. Veniturile guvernamentale din acest proces vor fi apoi cheltuite pentru „prevenirea dependenței, educație și sănătătate”, au spus oficialii.

Luxemburg se alătură Canadei, Uruguayului și celor 11 din cele 50 de state americane, în legalizarea creșterii și distribuției canabisului. În Uniunea Europeană, nici măcar Olanda, unde interzicerea vânzării și consumului de canabis nu este aplicată, nu a făcut acest lucru.