Guvernul angajează specialiști IT! Vrei să lucrezi pentru guvern? Se oferă 2000 de euro pe lună pentru specialiștii IT care vor să se implice!

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la lansarea programului GovITHub, că Executivul va oferi o bursă lunară de 2.000 euro, pe o perioadă de 6 luni, specialiştilor din IT care doresc să se implice în eficientizarea administraţiei publice, unde este nevoie de capacitate inovativă care să vină din acest domeniu.

Platforma GovITHub va reuni oameni care pot contribui la un grad mai înalt de informatizare a administraţiei publice astfel încât serviciile furnizate cetăţenilor să fie de o calitate mai mare. Premierul a susţinut că Guvernul a investit până în prezent sute de milioane de euro în diversele pltaforme IT cu care lucrează administraţia, dar acestea nu lucrează la deplina lor capacitate, iar rolul viitorului Chief Information Officer – Coordonator pentru Tehnologia Informaţiei de la nivelul Guvernului – va avea rolul de a le integra.

”Avem nevoie de puncte de vedere din exterior care să vină să lucreze în administraţie. Asta e ideea: să găsim oameni care sunt dispuşi, făcând o pauză în activitatea lor profesională din sectorul privat, să vină să dea o mână de ajutor sau cu o bursă pe care o oferim pentru 6 luni, de 2000 de euro pe lună – sigur, nu e miraculos 2000 de euro pe lună, dar e suficient de stimulativ pentru oameni, mă gândesc la tineri, dar nu numai (…) Deci va avea şase luni, cu această bursă de 2000 de euro pe lună, pentru a crea, pornind de la identificarea unor probleme şi de a-şi lăsa urmele trecerii prin administraţie prin aceste produse pe care le va oferi nu doar administraţiei, ci şi cetăţenilor. Deci va exista această posibilitate prin intermediul burselor sau prin voluntariat”, a arătat Cioloş.