Pskov acuză NATO că a trimis drone pe teritoriul său
International

Guvernatorul regiunii ruse Pskov acuză NATO că a trimis drone pe teritoriul său

Guvernatorul regiunii ruse Pskov, Mihail Vedernikov, a declarat duminică că drone NATO au încercat să treacă granița pe teritoriul său, care se învecinează cu Letonia și Estonia, înainte de începerea invaziei în Ucraina.

Vedernikov a făcut aceste acuzații în timpul celui de-al treilea Forum internațional al presei din Pskov, potrivit Telegram.

„Nu am oferit niciodată o acoperire amplă în acest sens, dar au existat încercări de către vehicule militare fără pilot la bord și alte aeronave de a trece ilegal frontiera”, a declarat Vedernikov, citat de agenția de știri rusă TASS.

În plus, guvernatorul a dat asigurări că „interacțiunea pașnică” prin intermediul programelor de cooperare la frontieră era „înfloritoare” înainte de începerea operațiunii militare speciale dar acum „totul s-a înrăutățit”.

Afirmațiile guvernatorului au venit pe fondul anunțului Rusiei că a neutralizat un atac cu drone în Sevastopol, în Crimeea ocupată.

Două elicoptere de asalt rusești Ka-52 au fost distruse la baza aeriană Ostrov din regiunea Pskov la sfârșitul lunii octombrie.

Serviciile de informații militare ucrainene au susținut că deflagrațiile au fost provocate de încărcături explozive plasate în apropierea elicopterelor.

Ostrov se află la 15 kilometri de granița letonă și la 30 de kilometri de granița sudică a Estoniei.

blank
blank