Grupul Statului Islamic
Featured, International

Grupul Statului Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru atacul de pe aeroportul din Kabul

ISIS-K și-a asumat responsabilitatea pentru atacurile sinucigașe mortale din afara aeroportului din Kabul. Al Jazeera publică un material amplu despre această organizație, care apare în fața opiniei publice atât de brutal. Grupul Statului islamic din provincia Khorasan, ISIS-K, și-a asumat responsabilitatea pentru atacurile mortale din afara aeroportului din Kabul, care au ucis cel puțin 72 de afgani și 13 soldați americani și au lăsat zeci de răniți.

Revendicarea a fost făcută într-un mesaj postat pe canalul Telegram, anunță BBC.

Grupul Statului Islamic a declarat că un sinucigaș – pe care l-au identificat – a detonat un exploziv în rândul afganilor și forțelor americane.

Oficialii Apărării SUA au spus că îi bănuiesc pe militanții regionali ai IS că sunt în spatele bombardamentului.

Cine face parte din gruparea EXTREMISTĂ

Isis-K – sau provincia islamică Khorasan State Islamic (ISKP) – este afiliatul regional al Isis (sau așa-numitul stat islamic) care este activ în Afganistan și Pakistan.

Este cel mai extrem și violent dintre toate grupurile militante jihadiste din Afganistan.

Acesta a fost înființat în ianuarie 2015, la vârful puterii IS în Irak și Siria, înainte ca califatul său autodeclarat să fie învins și demontat de o coaliție condusă de SUA.

Recrutează atât jihadiștii afgani, cât și pakistanezii, în special dintre dezertorii talibanilor afgani care nu văd propria lor organizație ca fiind suficient de extremă, potrivit BBC.