Actualitate, Stiri

Grupare mafiotă anihilată! Evaziune de 50 milioane euro

Sunt implicaţi un procuror-şef şi un senator; 160 de percheziţii

perchezitii_dambovita1234_25240100

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, luni, 160 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro. Procurorii DNA au percheziţionat locuinţa şi biroul unui procuror cu funcţie de conducere din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, suspectat de trafic de influenţă. Senatorul PSD Niculae Bădălău este suspectat că ar fi protejat gruparea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii autorizarea unor percheziţii domiciliare la două adrese şi la locul de muncă unde îşi desfăşoară activitatea un procuror cu funcţie de şef de birou în Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în cadrul dosarului privind activitatea infracţională a peste 100 de societăţi comerciale româneşti şi străine, a anunţat luni DNA.

Procurorul din Parchetul instanţei supreme este suspectat de trafic de influenţă, după ce ar fi favorizat reprezentanţii unor firme cercetate pentru evaziune fiscală.

„În şedinţa din data de 27 octombrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – percheziţia domicialiară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Angela – Eugenia Nicolae – procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe – altele decât Phare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia”, se arată în comunicatul CSM.

Kovesi: Sunt și alte persoane cu funcții importante în dosarul în care se fac 160 de percheziții

Un număr de 160 de percheziții au loc, luni, în București, Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care angajați ai Ministerului de Finanțe, avocaţi, administratori de firme.

La acțiune, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), precum și de angajați ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) și ai Agenției Naționale de Administare Fiscală (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informații.

 

 

blank