Social, Stiri

Groaznic! Un şef de poliţie din Cluj a îmbolnăvit o elevă de sifilis

Liceeana a fost nevoită să renunţe la şcoală

 sifilis

Un șef de post din județul Cluj, om căsătorit, este acuzat de o minoră că ar fi sedus-o să întrețină relații sexuale. După un an de idilă, tânăra s-a trezit mai apoi cu sifilis și a fost nevoită să renunțe la școală.

Mateş Florinel, şef de post în comuna Poieni, nu se mai înțelegea de ceva timp cu soția, iar în vara anului trecut, s-a dus la un bar să-și înece amarul în băutură. Un înger i-a apărut în cale, doar că barmanița era minoră. După un an de amor, fata a aflat că are sifilis și a renunțat la școală de rușine.

Relația dintre agentul șef Florinel Mateșși fata de 16 ani a ieșit la iveală abia după ce un alt polițist i-a sesizat pe șefii IPJ Cluj, în legătură cu cele întâmplate. Tânăra locuiește în satul Valea Drăganului, comuna Poieni și din acest motiv nu s-a aflat mai devreme, deoarece satul este mai izolat.

Scandalul este unul uriaș deoarece fata cu care agentul Mateș a întreținut relații sexuale ar fi fost diagnosticată cu sifilis și a abandonat școala. “În prezent agentul Mateş este mutat la alt post de poliţie. Colegii noştri de la Control Intern fac cercetări în acest caz. Noi am început verificările în urmă cu cîteva săptămâni. Tânăra are peste 16 ani și vom face toate cercetările în acest caz”, a spus şeful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean.

Poliţiştii clujeni au sesizat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj în legătură cu acest caz deoarece procurorii sunt singurii care pot stabili dacă tânăra a fost infectată cu sifilis, când și de cine. În prezent, Codul Penal pedepseşte cu închisoarea fapta unei persoane care cu ştiinţă infectează alte persoane cu boli cu transmitere sexuală.

”Am început să ne cunoaștem înainte de a începe anul școlar și după aceea am avut relații sexuale. Am avut întâlniri la Huedin, la el acasă. Eu știam că nu se înțelege cu soția. Mi-a spus că mă va ajuta cum poate, dacă voi avea nevoie de ceva. M-a și ajutat. Când am avut nevoie de bani mi-a dat. Dacă am avut probleme cu cineva, i-am spus și intervenea. Nu mă mai duc la școală pentru că s-a aflat ce s-a întâmplat între mine și polițiști. Nu am mai vrut să mă duc. S-a zvonit și că am avut sifilis. Îmi doresc să mă pot duce la școală și să nu mă mai caute poliția”, a povestit minora.