Featured, Social

Greva metroului, suspendata

Greva generală de la metrou, care ar fi trebuit să înceapă miercuri, 21 noiembrie, se suspendă, potrivit ultimelor informații.

Greva de la metrou se va suspenda până la numirea Olguței Vasilescu în funcția de ministru al Transporturilor, urmând ca ulterior să fie reluate negocierileor imația a fost confirmată de sindicaliști.

 

”Ca urmare a faptului ca la data trimiterii comunicatului de presa de ieri, nu aveam confirmarea schimbarii conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM intrunit azi, 20.11.2018, in sedinta extraordinara, a hotarat amanarea declansarii grevei propriu-zise pana dupa instalarea noului ministru al Transporturilor si prima intrevedere cu acesta in calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de munca, la o data ce urmeaza sa o anuntam”, anunță comunicatul.

Sindicaliștii anunțaseră încă de luni că ”sunt dispuși să continue negocierile” cu noua conducere a ministerului. 

”Suntem dispusi incontinuare la negocieri mai ales ca din informatiile difuzate in presa chiar azi urmeaza a fi schimbata atat conducerea Ministerului cat si cea executiva, conditii in care suntem nevoiti sa asteptam intalnirea cu noile organe de conducere si apoi ne vom pronunta daca sau nu vom declansa greva propriu-zisa.

Nu dorim sa se intelega ca refuzam dialogul cu mass-media dar datorita situatiei incerte nu am avut pana in acest moment ce sa  comunicam”, a precizat un comunicat.

Greva programată urma să aibă loc zilnic, între între orele 4-16, până la rezolvarea revendicărilor salariale ale sindicaliștilor Metrorex.