Greta Thunberg
Featured, International

Greta Thunberg a înlocuit discursul pentru salvarea planetei cu dansul. Activista le-a cântat fanilor o piesă celebră

Greta Thunberg şi-a surprins în weekend susţinătorii, în locul discursurilor acide la adresa liderilor lumii, care nu protejează planeta, ea dansând şi cântând pentru fani.

Greta Thunberg a urcat pe o scenă din Stockholm împreună cu un alt activist pentru mediu, Andreas Magnusson, alături de care a cântat celebra piesă Never Gonna Give You Up. Ziarul suedez Aftonbladet scrie că a fost pentru prima dată când Greta şi-a etalat în public abilitățile ei de cântăreaţă.

După spectacol, activista a simţit nevoia să se justifice într-o postare: „La urma urmei, suntem doar adolescenți, ne mai şi prostim câteodată, nu suntem doar copiii furioși pe care mass-media îi descrie adesea„.

Totuşi, concertele ar trebui să-i fie familiare Gretei, atât mama ei, Malena Ernman (50 de ani), cât și sora sa, Beata Ernman Thunberg (16), făcând parte din industria muzicală. Malena, care este de fapt o cântăreață de operă, chiar a reprezentat Suedia în 2009, la Eurovision.

Anterior reprezentaţiei sale de sâmbătă, Greta Thunberg a participat la un așa-numit „rick-rolling”, în cadrul căruia a postat pe Twitter ceea ce ea a spus că este un link către un nou discurs, dar care, de fapt, era o trimitere spre videoclipul piesei.