Grecia e în pragul falimentului ! Nu va plăti tranşa din iunie către Fondul Monetar Internaţional pentru că nu are bani, a declarat duminică ministrul de interne elen, citat de Reuters. “Cele patru plăţi către FMI pentru luna iunie se ridică la 1,6 miliarde de euro, aceşti bani nu vor fi plătiţi, nici nu există ca să poată fi plătiţi”, a spus Nikos Voutsis la o emisiune de weekend a postului Mega TV. Grecia ar trebui să plătească aceşti bani în patru tranşe, în intervalul 5-19 iunie.
grecia-vrea-sa-nationalizeze-bancile-si-sa-bata-moneda-noua-pentru-a-evita-falimentul-1428215853
 
Pe de altă parte, un sondaj publicat duminică şi citat de AFP relevă că majoritatea grecilor susţin guvernul partidului Syriza (stânga radicală) în negocierile cu creditorii ţării, dorind totuşi un acord care să permită ţării să rămână în zona euro. Sondajul, realizat de institutul Public Issue pentru cotidianul proguvernamental Avgi, arată că 54% dintre persoanele interogate aprobă maniera în care guvernul poartă negocierile, în ciuda tensiunilor cu creditorii internaţionali.
 
 În plus, 89% dintre respondenţi se opun unor noi reduceri a pensiilor, iar 81% se declară împotriva concedierilor colective. Potrivit sondajului, 71% dintre greci susţin moneda comună europeană, iar 68% estimează că revenirea la moneda naţională, drahma, nu ar face decât să agraveze situaţia din ţară, anunta Agerpres.