Wimbledon 2019  Pe locul 313 WTA înainte de turneul de la Londra, Cori Gauff şi-a asigurat deja un salt spectaculos în clasament. Sportiva de 15 ani din SUA are garantat locul 139 WTA, la finalul competiţiei de la All England Club.

Înainte de Wimbledon 2019, puţini ştiau ceva despre “Coco” Gauff. Nici nu avea cum să fie altfel, în condiţiile în care adolescenta din State are o vârstă atât de fragedă şi se află la prima prezenţă pe un tablou la un turneu de Grand Slam.

Ea a atras însă de acum doi ani atenţia specialiştilor. În 2017, la 13 ani şi jumătate făcea finală la US Open (pierdută la Amanda Anisimova, cea care a eliminat-o pe Simo în sferturi la Roland Garros, anul acesta), pentru ca un an mai târziu să triumfe la Roland Garros.

Wimbledon 2019 | Cât de mult poate urca Cori Gauff
Acum, clasată pe locul 313 la startul turneului de la Wimbledon, speranţele nu erau foarte mari, judecând că o întâlnea în primul tur pe Venus Williams, de 5 ori câştigătoare la All England Club. “Coco” a învins-o pe cea care i-a fost model în două seturi, apoi au urmat victorii la fel de impresionante: cu fosta semifinalistă din 2017, Rybarikova şi cu Polona Hercog, după ce a salvat două mingi de meci.

În faţă, pentru un loc în sferturi, este Simona Halep, însă independent de rezultatul cu românca, Cori are garantat un salt spectaculos. Ea va avansa până pe locul 139 WTA, în timp ce o victorie contra reprezentantei noastre i-ar garanta prezenţa între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii.

În cazul puţin probabil în care s-ar impune la Wimbledon, Gauff ar acumula 2188 puncte şi ar fi la porţile top 20 WTA. Cel mai probabil Gauff va fi învinsă de Simona Halep în optimi (românca are o cotă de 1,2), însă un lucru e cert: în viitorul apropiat, americanca va fi una dintre sportivele cu greutate din circuit.

Wimbledon 2019 | Ordinea de luni la All England Club
Terenul Central
Joao SOUSA vs Rafael NADAL
Johanna KONTA vs Petra KVITOVA
Matteo BERRETTINI vs Roger FEDERER
Terenul 1
Serena WILLIAMS vs Carla SUAREZ NAVARRO
Simona HALEP vs Cori GAUFF
Novak DJOKOVIC vs Ugo HUMBERT