Social, Stiri

Google organizează un concurs de programare. Cum te poți înscrie

Google va organiza, pe 25 octombrie, la Bucuerşti, concursul de programare “Escape from /dev/null”, care se adresează programatorilor, studenţi sau profesionişti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

aproape_1000_de_romani_vor_sa_dispara_din_cautari_de_pe_google_si_au_depus_cerere_size1_26446500

Prima competiţie “Escape from /dev/null” organizată de Google a avut loc în aprilie 2013, în Suedia, fiind urmată de o ediţie Polonia, în septembrie 2014.

“După succesul primelor două, Google a decis organizare încă unei ediţii la Bucureşti în această toamnă, România fiind o ţară cu o comunitate foarte puternică de dezvoltatori”, se spune în comunicat.

Astfel, concursul va avea loc la Impact Hub, strada Halelor, numărul 5, din Bucureşti.

“Escape from /dev/null” este o competiţie de programare construită pe un model de joc online multi-player, având în spate o poveste science-fiction.

Participanţii trebuie să navigheze pe o planşă, prin rezolvarea unor probleme de codare, din ce în ce mai complicate. Fiecare problemă rezolvată permite participantului să avanseze într-o nouă poziţie pe planşă şi să-şi aleagă o nouă provocare.

Înscrierile la “Escape from /dev/null” Bucureşti se pot face până pe 5 octombrie. Numărul participanţilor este limitat, selecţia candidaţilor urmând să fie făcută de o echipă de la Google.

Vor primi o invitaţie cei care vor prezenta cele mai convingătoare motive: experienţă tehnică şi/sau academică, premii, competiţii de programare, abilităţi etc. Cei selectaţi vor fi informaţi cu cel puţin două săptămâni înainte de concurs. Tehnologiile utilizate în competiţie sunt C++, Java şi Python.

Fondată în 1998, de Larry Page şi Sergey Brin, Google este astăzi o companie prezentă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.