IT&C, Stiri

Google Car, un proiect incredibil. Cum arată prima maşină care se conduce singură

jt (2)

Google a lansat, in premieră, imagini cu prototipul viitoarei maşini electrice care nu are nevoie de şofer. Google Car are un look modern şi, atenţie, nu are volan şi nici pedale de acceleraţie şi frână.

Cofondatorul Google, Sergey Brin, a prezentat proiectul la “Recode’s Code Conference” din California.

Google Car are doua locuri si numai doua butoane, unul de START si altul de STOP. In rest, toate functiile masinii sunt preluate de pilotul automat.

“Am pornit acest proiect de la o foaie alba de hartie, intrebandu-ne cum am putea face o masina care sa nu aiba nevoie de sofer”, a declarat Chris Urmson, directorul Self-Driving Car Project de la Google.

Masina poate atinge o viteza maxima de 40 de kilometri pe ora. “Senzatia pe care o ai este ca si cum te-ai plimba cu o masina de la Disneyland”, a declarat Swisher.

“Ca sa te deplasezi cu masina, nu trebuie decat sa ii setezi traseul, din aplicatia de telefon, si sa te asezi linistit pe bancheta”, a explicat acesta.

Proiectul este inca la inceput, insa Google spera ca in urmatorii ani sa ajunga la un produs de serie. Masina ar urma sa atinga viteza maxima de 100 de kilometri pe ora si sa beneficieze de toate standardele de securitate.


loading...