IT&C, Stiri, Ultima Ora

Google Car intra in faza testării!

Google Car, mașina autonomă construită de compania Google este testată, în aceste zile, pe un circuit înainte să fie rulată pe străzile din nordul Californiei. După ani de muncă, grupul a dat asigurări că a ajuns în faza de asamblare a prototipului ‘pe deplin funcțional’ al mașinii sale fără volan, condusă de calculator.

google_car_60708100

Google Car are doua locuri si numai doua butoane, unul de START si altul de STOP. In rest, toate functiile masinii sunt preluate de pilotul automat.

 “Maşina nu are volan, pedale de accelerație sau de frână. Sistemele noastre informatice și senzorii vor face toată treaba, a precizat cu acel prilej responsabilul de proiect Chris Urmson.

“Am pornit acest proiect de la o foaie alba de hartie, intrebandu-ne cum am putea face o masina care sa nu aiba nevoie de sofer”, a declarat  directorul Self-Driving Car Project de la Google.

Masina poate atinge o viteza maxima de 40 de kilometri pe ora. “Senzatia pe care o ai este ca si cum te-ai plimba cu o masina de la Disneyland”, a declarat Swisher.

“Ca sa te deplasezi cu masina, nu trebuie decat sa ii setezi traseul, din aplicatia de telefon, si sa te asezi linistit pe bancheta”, a explicat acesta.

Google spera ca in urmatorii ani sa ajunga la un produs de serie. Masina ar urma sa atinga viteza maxima de 100 de kilometri pe ora si sa beneficieze de toate standardele de securitate.