Actualitate, Stiri

Gigi Becali, o victimă a colegilor de puşcărie?!

După ce a fost fotografiat, Gigi Becali are probleme la Jilava şi vrea să plece la penitenciarul Poarta Albă

Gigi Becali a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să fie transferat la o închisoare din judeţul Constanţa.

gigi_becali_cu_catuse_99387600_26455500_19830300După ce au apărut în presă imagini atât video, cât şi foto cu finanţatorul Stelei în curtea de la Jilava, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a dispus începerea unei anchete a Corpului de Control pentru a afla cum s-a putut întâmpla asta.

O echipă de inspectori a vizitat ieri penitenciarul, iar conducerea a fost deja amendată, în timp de doi deţinuţi care l-au filmat pe Becali au fost sancţionaţi.

Din primele informaţii venite din partea apropiaţilor lui Gigi Becali, chiar acesta a fost cel care a cerut să fie mutat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce angajaţii de la Jilava ar fi început să-l sancţioneze fără motive serioase.

„Se pare că domnul Becali va fi mutat de la Jilava! Nu am detalii, dar e clar că va pleca de aici, pentru că relaţiile sale cu conducerea acestui penitenciar sunt destul de deteriorate. Au început să-l sancţioneze pentru orice lucru, după ce i-au fost aprobate unele cerinţe pe care acum nu mai vor să i le accepte”, a precizat avocatul Bogdan Vlad.

puscarie BecaliO dată cu mutarea lui Gigi din Bucureşti, cel mai mult ar avea de suferit angajaţii Stelei, care-l vizitau la închisoare aproape în fiecare săptămână pentru a discuta despre problemele de la club. Pentru un drum de la Bucureşti la Penitenciarul Poarta Albă, aflat în judeţul Constanţa, trebuie parcurşi 204 kilometri.

Becali a fost sancţionat de către autorităţile de la Jilava, după ce a folosit cartela de telefon a altui deţinut. Conducerea închisorii i-a suspendat lui Becali dreptul de a participa la activităţi sportive şi culturale pe o perioadă de 30 de zille. Potrivit regulamentelor din închisoare, Gigi are dreptul la 20 de minute de convorbiri telefonice pe zi.

103 zile de arest a executat Gigi Becali din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni pe care a primit-o în cele trei dosare în care acesta a fost condamnat.

Pe de altă parte, Corpul de Control al Ministerului de Justiţie face o anchetă la penitenciarul Jilava în cazul filmului apărut cu Gigi Becali, o echipă de inspectori deplasându-se încă de ieri la închisoare.

Concluziile şi eventualele măsuri care vor fi dispuse vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice după finalizarea Raportului de control.

În acelaşi timp, Ministerul Justiţiei precizează că orice decizie legată de executarea pedepsei de către o persoană condamnată la pedeapsa închisorii ţine de atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ale judecătorilor delegaţi cu executarea pedepselor şi instanţelor de judecată.

blank