Sport, Stiri

Gigi Becali a găsit antrenor pentru Steaua!

Oficial, Costel Gâlcă este noul tehnician al echipei din Ghencea

 Galca (2)

Costel Gâlcă s-a înţeles cu Gigi Becali să conducă echipa în sezonul viitor, urmând să înceapă antrenamentele pe 15 iunie. Dumitru Uzunea, antrenorul naţionalei U-15, va fi secundul lui Gâlcă.

Tehnicianul a avut azi o întâlnire la Penitenciarul Poarta Albă cu Gigi Becali şi va conduce echipa în următorii 2 ani. Constantin Gâlcă, 42 de ani, e fost jucător al Stelei şi al “naţionalei”, cu care a participat la 4 turnee de CM şi CE.

E şcolit în Spania, unde a şi jucat timp de un deceniu. Toţi din FRF vorbesc la superlativ despre ce face la “naţionala” Under 17, iar Mircea Sandu şi Dumitru Dumitriu au spus: “E cea mai bună variantă pentru Steaua”.

Cea mai bună performanţă din cariera sa de antrenor este calificarea la Turul de Elită al Euro U-17 2014 în Scoţia. România nu a reuşit însă calificarea la turneul final din Malta. Gâlcă îl cunoaşte foarte bine pe unul dintre stelişti, tînărul Robert Vîlceanu pe care l-a pregătit la naţionala U-17. 500 de meciuri, exclusiv de campionat, a bifat Gâlcă în cariera de jucător la seniori, care s-a întins pe o perioadă de 18 ani, 1988-2006

“Antrenez aşa cum am învăţat în Spania. Dintotdeauna am fost un fan al Barcelonei şi al stilului de joc pe care îl promovează echipa catalană”, a spus Gâlcă. “Vreau să vin cu staff-ul meu şi să fiu implicat în alegerea jucătorilor achiziţionaţi şi construirea echipei”, a mai adăugat Costel Gâlcă, antrenor “naţionala” U17.