Gigi Becali e în culmea
Featured, Sport

Gigi Becali e în culmea fericirii, după ce FCSB s-a impus cu 3-0 cu Astra Giurgiu

FCSB a început perfect campionatul, iar Gigi Becali e în culmea fericirii, după ce echipa sa a câştigat meciul din prima etapă a noului sezon din Liga I, scor 3-0, cu Astra Giurgiu.

FCSB a jucat perfect în startul noului sezon din Liga I. Echipa patronată de Gigi Becali e în culmea fericirii echipa s-a impus cu 3-0 pe terenul Astrei, meci în care au debutat şi noile achiziţii ale roş-albaştrilor, Alexandru Buziuc, Marius Briceag şi Sergiu Buş.

De altfel, noua strategie a lui Gigi Becali s-a văzut încă din meciul cu Astra. Aşa cum a anunţat de mult timp, patronul roş-albaştrilor are în plan să formeze un lot compus doar din jucători români. Iar planul lui Becali aproape că a reuşit. Soiledis a rămas singurul fotbalist străin al celor de la FCSB, însă fundaşul grec n-a prins lotul pentru meciul cu Astra.

În plus, FCSB şi-a propus şi să lanseze cât mai mulţi tineri jucători din propria academia în meciurile echipei mari, aşa cum reuşeşte în fiecare sezon Gheorghe Hagi. Becali a urmat modelul “Regelui”, a construit o academie modernă la Berceni, a transferat cei mai buni tineri jucători din ţară, iar acum se pregăteşte să culeagă roadele.

De altfel, roş-albaştrii n-au dus niciodată lipsă de tinere talente. O mulţime de jucători de perspectivă au trecut prin vestiarul de la FCSB, însă cei mai mulţi dintre ei au clacat în momentul în care au primit şansa de a evolua la prima echipă a deţinătoarea Cupei României. Acesta este şi cazul lui Robert Vîlceanu.

Crescut la grupele de juniori ale echipei patronate de Gigi Becali, mijlocaşul lateral a surprins pe toată lumea cu evoluţiile sale de la FCSB. A marcat primul gol în Liga I la doar 16 ani, apoi a prins meciuri în preliminariile Ligii Campionilor şi ale Europa League, iar în palmares şi-a trecut două titluri de campion şi o Cupă a României.

Urmărit de cluburi importante din fotbalul european, precum Espanyol sau Metalist Harkov, Robert Vîlceanu l-a convins pe Gigi Becali că merită atenţia lui, astfel că patronul de la FCSB a acţionat rapid şi i-a pus tânărului fotbalist o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro.

Însă evoluţiile mijlocaşului au început să scadă, iar oficialii roş-albaştrilor şi-au pierdut încrederea în calităţile sale. Aşa a ajuns Vîlceanu să fie împrumutat la FC Voluntari, la UTA, iar în 2017 a fost cedat, liber de contract, la Astra. Trimis constant la echipa secundă a giurgiuvenilor, mijlocaşul ajuns acum la 23 de ani nu s-a mai regăsit, astfel că, în 2019, a plecat la Metaloglobus.

N-a confirmat nici acolo, iar acum, după o perioadă de şapte luni în care n-a avut echipă, Robert Vîlceanu şi-a găsit angajament. A semnat cu Dacia Unirea Brăila, din Liga a III-a, şi speră să-şi relanseze cariera şi să revină cât mai rapid pe prima scenă a fotbalului românesc.