Social, Stiri

Gigi Becali crede că Băsescu îl va graţia până la Paşte

„Ca să-mi văd familia mea, mama mea şi fetele mele, eu cum să fac un gest de orgoliu şi să refuz graţierea?!”

GIGI BECALI - JUDECATORIA SECTORULUI 1

Gigi Becali crede că preşedintele Traian Băsescu îl va graţia „până în Paşte”, potrivit primului interviu acordat din detenţie de finanţatorul Stelei, în care acesta a reclamat că nu a fost lăsat să stea cu familia atât cât îi permite legea şi să fie operat, fără pază, în străinătate.

„Eu nu sunt în măsură şi nici nu vreau să comentez eu despre Gică Popescu, pentru că omul face fiecare ce-i place. El a fost orgolios şi a zis: refuz graţierea. Eu, ca să-mi văd familia mea, mama mea şi fetele mele, eu cum să fac un gest de orgoliu şi să refuz graţierea? Eu o cer de o sută de ori. Cred că mi-o va da până în Paşte. Dacă se respectă legea, eu acum nu ar trebui să stau în puşcărie”, a spus Becali, la un post de televiziune.

În acelaşi interviu, finanţatorul Stelei l-a rugat pe şeful statului să îi acorde o audienţă, pentru a-i spune „ce se întâmplă în puşcăriile din România”. „Nu te educi la puşcărie. (…) Ce e în puşcăriile din România este inadmisibil”, a explicat Becali.

Gigi Becali a mai declarat că se simte batjocorit prin faptul că nu i s-a permis să stea cu familia atât cât îi dă dreptul legea.

„Aveam dreptul la 30 de zile să stau cu familia, nu mi s-a dat decât o zi. (…) Lipsa de libertate înseamnă complicitate. Sunt exact cum m-au făcut judecătorii – un sălbatic -, pentru că nu am mamă şi nu am familie. Nu am casă, nu am nimic. Asta se întâmplă acum în România, într-un stat de drept. (….) În fiecare zi, familia mea a fost terorizată cu ştiri: Becali a slăbit 19 kilograme – n-am slăbit 19 kilograme, Becali paralizează – n-am paralizat încă. Dacă tot s-a vorbit, de ce nu mi s-a dat dreptul, care legea românească mi-o dă, la cinci zile sau la 10 zile să vin să-mi iau familia în braţe, să-mi iau mama în braţe, să o sărut şi să plec să-mi execut pedeapsa? Este vocea suferinţei unui bărbat care este batjocorit”, a spus finanţatorul Stelei.

Becali s-a referit şi la problemele sale de sănătate, dar şi la regimul deschis al pedepsei sale. „Doctorul spune că trebuie să fiu operat, altfel nu pot face puşcărie. Cui să fac eu rău sub pază şi de ce? La regimul meu, regim deschis, poţi să pleci singur şi la teatru, liber fără pază. Dacă eu mă pot duce la doctor fără pază, cum spune legea, cum să mă operez cu pază? Respectaţi legea”, a declarat el, în acelaşi interviu.

Finanţatorul Stelei a mai spus că nu se va mai implica niciodată în politică, iar de fotbal se va ocupa „numai pentru a face bani”.

Interviul cu Gigi Becali a fost difuzat după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că până acum nu a avut motive să acorde nicio graţiere în actualul mandat, menţionând că va reflecta de la caz la caz şi că preşedintele poate face mult rău justiţiei prin abuzul de graţieri.

Şeful statului a precizat că mama lui George Becali a venit, marţi, la Cotroceni, la Relaţii cu publicul, unde a lăsat o petiţie. Preşedintele a amintit faptul că există un aviz negativ din partea Ministerului Justiţiei cu privire la graţierea lui George Becali, care este facultativ.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a trimis Comisiei de abuzuri şi petiţii din Parlament o petiţie prin care cere încetarea abuzurile la care ar fi supus, el reclamând că este torturat şi că are parte de tratamente inumane în detenţie.

În petiţie, Becali, închis la Penitenciarul Poarta Albă, se plânge că nu îi este permisă efectuarea unei intervenţii chirurgicale şi tratamentul aferent „într-o unitate spitalicească fără pază, din afara ţării, dotată cu aparatura medicală necesară, pentru soluţionarea bolii grave” de care suferă.

De asemenea, finanţatorul Stelei spune că nu poate lua legătura cu familia, el menţionând că a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, însă toate demersurile i-au fost respinse.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

blank