Sport, Stiri

Gigi Becali ar putea fi obligat sa plateasca retroactiv 7 milioane de euro.

George Becali asteapta vesti de la instanta suprema in procesul sau cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

gigi-becali-ar-putea-iesi-azi-din-inchisoare-vezi-motivul-pentru-care-va-ajunge-din-nou-in-fata-275045

Finantatorul Stelei ar putea fi obligat sa plateasca retroactiv aproape 7 milioane de euro, in contul taxei pe valoare adaugata pe care fiscul i-a impus-o la multa vreme dupa ce a incheiat niste tranzactii. In plus, lui Becali i se cer penalitati de intarziere mai mari decat taxa.

Gigi Becali nu poate sa uite cum i-a stricat fiscul acum cativa ani revelionul. O noapte intreaga a mancat cu noduri in gat, pentru ca inainte sa urce la Poiana Brasov impreuna cu familia latifundiarul din Pipera primea o vizita neasteptata de la Agentia de Administrare Fiscala. Institutia il anunta ca l-a trecut pe lista datornicilor la TVA.

“Eu am avut niste teren din patrimoniul personal si am vandut, asa scrie in lege, ca nu platesti TVA si atunci au zis: ‘Da, se suspenda’. Dar eu nu am incredere, poate sa vina din nou, asa ca sa spuna judecatorul: ‘Ba, n-ai de ce sa mergi la Becali si cu asta basta”, declara el in 2010.

Totusi, fiscul nu a avut mila de Becali: a descoperit nu mai putin de 53 de tranzactii cu terenuri, facute intre 2004 si 2008, din care omul de afaceri a castigat peste 150 de milioane de euro. Pentru 13 dintre tranzactii, Becali a fost obligat sa plateasca retroactiv taxa pe valoare adaugata. Decizia de impunere l-a enervat la culme, asa ca a dat ANAF-ul in judecata.

Daca in iunie 2010 fiscul ii imputa lui George Becali cam 3,5 milioane de euro – TVA si penalitati de intarziere – dupa mai bine de patru ani, latifundiarul trebuie sa achite de doua ori mai mult.

Primul proces de la Curtea de Apel l-a pierdut, dar a atacat sentinta. Vineri, la instanta suprema, unde s-a dat batalia finala, Becali nu a venit de la penitenciarul Poarta Alba. George Becali nu pare catusi de putin afectat de pretentiile fiscului. Da de inteles ca de cand a ajuns in spatele gratiilor a castigat zeci de milioane de euro si sustine ca daca si-a permis sa faca donatii importante de ce nu ar avea bani si pentru TVA.

ANAF a pus deja sechestru asigurator pe mai multe terenuri detinute de Becali. Daca nu va plati taxa de bunavoie, proprietatile ar putea fi vandute la licitatie.