Gigantul Google a cerut Comisiei Europene să dea dovadă de flexibilitate în cazul viitoarei legi privind serviciile digitale, destinată industriei tehnologiei, aflată în faza de consultări, transmite Reuters.

Executivul UE lucrează la reguli noi pentru partajarea datelor şi piaţa digitală,Gigantul Google a cerut UE flexibilitate în privinta serviciilor digitale uniunea europeană ia in calcul stimularea concurenţei, după ce a ajuns la concluzia că mai multe acţiuni antitrust împotriva Google nu au fost eficiente.

Perioada de consultare publică lansată de Comisie se va încheia pe 8 septembrie.

Într-o postare pe blog şi o reacţie de 135 de pagini, Google încurajează Comisia să ofere o claritate mai mare a regulilor şi a responsabilităţilor platformelor online.

Potrivit companiei, în timp ce este important să fie identificat conţinutul ilegal, utilizarea obligatorie a tehnologiei în acest scop poate bloca exprimarea liberă a europenilor şi accesul la informaţii.

Comisia ar trebui să îşi actualizeze regulile cu o schemă graduală de exceptare de la răspundere, inclusiv pentru motoarele de căutare sau serviciile cloud, a arătat Google.

Serviciile de găzduire, cum este canalul video YouTube al Google, ar trebui să acţioneze rapid pentru a elimina sau dezactiva accesul la conţinutul ilegal, potrivit Google, care şi-a exprimat în schimb îngrijorarea că firmele ar putea fi obligate să dea prioritate vitezei în locul unei decizii luate cu atenţie.

Noile reguli ar mai trebui să încurajeze funcţiile şi produsele îmbunătăţite sau noi şi să ajute consumatorii europeni să îşi facă treburile mai rapid. Potrivit Google, regulile nu ar trebui să provoace costuri nedorite şi poveri pentru companiile europene care încearcă să îi revină după pandemia globală.